Eurowings ostaja edini prevoznik iz skupine Lufthansa, ki bo to zimo obratoval na letališču dr. Franjo Tuđman v Zagrebu

Nemška Lufthansa bo z letošnjim 1. decembrom ukinila progo München-Zagreb in tako začasno zapustila letališče v glavnem hrvaškem mestu, poročanje portala “Croatia Aviation” povzema zagrebški Jutarnji list.

Portal poudarja, da se 53 let po prvem letu v Zagreb Lufthansa zaradi svetovne pandemije in šibkega povpraševanja začasno umika z zagrebškega letališča. Lufthansa je že kmalu po odpravi vseevropske zapore zaradi izbruha epidemije, izzvane s korona virusom, začela z leti na progi München-Zagreb in jih sprva izvajala trikrat na teden ter postopoma povečevala število tedenskih letov med obema mestoma.

Lufthansa je odpovedala tudi lete v smeri Dalmacije. (foto: Aljoša Dragaš)

Časnik spomni, da je podjetje med ti. lockdownom že prekinilo promet na progi Frankfurt – Zagreb, njegovo nadaljevanje pa je bilo napovedano za marec 2021.

Pričakovalo se je, da bo Lufthansa na progi München-Zagreb, edini še aktivni v smeri Hrvaške, izvajala celoten zimski red letov, vendar pa se je v nasprotju s pričakovanji z že navedenim 1. decembrom odločila za ti. popolni začasni umik z zagrebškega letališča in posledično s hrvaškega letalskega trga.

Tako Eurowings ostaja edino podjetje iz skupine Lufthansa, ki bo to zimo zagrebško letališče povezovalo z Nemčijo.

(mbO)