Po poročanju ruske televizije RT so reševalci v vodah javanskega morja našli ostanke pogrešanega indonezijskega Boeinga 737-500, ki je iz prestolnice Džakarte poletel proti mestu Ponitanak v provinci Zahodni Kalimantan. Na krovu se je, skupaj z osebjem, nahajalo najmanj 60 potnikov. Kontrola leta je kontakt s pilotsko kabino izgubila že 4 minute po vzletu.

Prva pričevanja govorijo o tem, da naj bi letalo v zraku eksplodiralo, nato pa strmoglavilo v Indijski ocean. Oblasti za zdaj niso potrdile domnev o možnem terorističnem napadu, saj bi lahko bilo vzrokov za domnevno eksplozijo več. Reševalci so povedali, da se iskanje morebitnih preživelih na letu št. 182 “Sriwijaya Air” nadaljuje.

Medtem je indonezijsko ministrstvo za promet sporočilo še bolj tragično novico, da je letalo Sriwijaya Air SJ182 prevažalo 56 potnikov (46 odraslih, sedem otrok in trije dojenčki) in šest članov posadke.

Radarsko zaznano pot nesrečnega letala in ostale podatke o letu je medtem na svoji spletni strani objavil tudi “Flightradar24”.

(mbo)