Nekdanji napadalec hrvaške nogometne reprezentance Mario Mandžukić (34) naj bi bil tik pred podpisom pogodbe za znamenito italijansko nogometno moštvo AC Milan, ki si z mestnim tekmecem Interjem deli položaj trenutno vodilne ekipe talijanskega nogometnega prvenstva. Po pisanju hrvaških medijev, ki se sklicujejo na italijanske, je Mandžukić danes uspešno prestal oba pregleda- splošnega zdravstvenega in kondicijskega.

Hrvaški nogometaš je že sinoči s posebnim letalom prispel v Milano, kjer ga je pričakalo kar nekaj novinarjev in navijačev. Mediji poročajo, da je pogodba do konca letošnje sezone vredna 1,8 milijona EUR, z opcijo enoletnega podaljšanja v isti vrednosti- skupno torej 3,6 milijona EUR. Uvrstitev Milančanov v Ligo prvakov v naslednji sezoni- bodisi neposredno bodisi z osvojitvijo Lige Europa- pa bi Mandžukiću prinesla avtomatično podaljšanje pogodbe tudi za sezono 2021/22 in zajamčeno letno plačo v višini 3,6 mio EUR.

Mandžukić naj bi do konca junija v žep pospravil slaba 2 milijona evrov

Mandžukić je pred letom in pol zapustil vrste drugega italijanskega velikana Juventusa– ki je proti Interju, že omenjenemu mestnemu tekmecu Milana, sinoči izgubil ti. Derby d’Italia, že 238. po vrsti- in to potem, ko je z “zebrami” osvojil kar štiri zaporedne naslove prvaka Italije.

Ko mu je kasneje propadel transfer v sloviti Manchester United, izšlo pa se ni niti v pogovorih z moskovsko Lokomotivo, se je za pol leta preselil v katarski Al-Duhail. Prihod Mandžukića bi za izjemno mlado ekipo Milana v boju za “scudetto” vsekakor veliko pomenil; ob švedskem veteranu, 39-letnemu Zlatanu Ibrahimoviću, bi tako AC Milan v svoje vrste pridobil še enega izkušenega napadalca.

Mandžukić se bo s torinske Allianz Arene slednjič preselil na milanski San Siro.

Ibrahimović se bo sicer na nogometna igrišča vrnil nocoj, potem ko je bil zaradi poškodbe stegenske mišice z njih odsoten kar mesec in pol. Milan bo namreč z gostovanjem pri Cagliariju na Sardiniji zaključil 18. krog Serie A. Ekipo Stefana Piolija sicer ob številnih poškodbah redčijo tudi okužbe z novim koronavirusom; zadnja taka primera predstavljata Francoz Theo Hernandez in Turek Hakan Calhanoglu, že prej pa sta se z njim okužila hrvaški napadalec Ante Rebić in bosansko- srbski vezist Rade Krunić.

(mbo)