Kot na spletni strani MMC poroča RTV Slovenija, se je na območju ljubljanskega Roga po dopoldanskih neljubih scenah že pričelo rušenje nekaterih stavb.

Spomnimo: Mestna občina Ljubljana je ob posredovanju varnostnikov in policistov danes zjutraj zasedla prostore nekdanje tovarne, ob tem pa je prišlo do kar nekaj incidentov s tamkajšnjimi uporabniki prostorov, policija pa je ob tem uporabila tudi solzivec.

Neljube scene na območju ljubljanskega Roga.

Po spletu je zaokrožilo kar nekaj posnetkov intervencije, s katerih je razvidno, da je prišlo do nasilja. TV Slovenija še poroča, da so dosedanji uporabniki kompleksa zatrjevali, da so varnostniki k izpraznitvi pristopili zelo grobo, hkrati pa jim niso pustili vzeti osebnih stvari, celo oblačil in obutve. V nastali zmedi so nekateri ostali brez svojih domačih živali. Ob tem so uporabniki za medije pojasnili, da prostori niso izpraznjeni in da mestne oblasti nimajo nobenih dokumentov, s katerimi bi upravičile oz. pojasnile ukrep. Delavci MOL-a so medtem s prizorišča s pajki že odstranili avtomobile.

Strokovni prijem zoper uporabnico prostorov nekdanje tovarne. Je bil nujno potreben?

Kot poroča STA, pa je že dalj časa znano, da želi MOL območje nekdanje tovarne Rog prenoviti v Center Rog. V odzivu za medije so zapisali, da so objekt nekdanje tovarne danes prevzeli v posest, ker so bili zadnje tedne seznanjeni, da je prazen. Zjutraj so začeli z rušitvenimi deli na podlagi pravnomočnega gradbenega dovoljenja ter z ekološko sanacijo območja.

Na policijski upravi Ljubljana so potrdili, da na območju Roga lastnik izvaja gradbena dela, pri čemer jim je sprva pomagala varnostna služba. Ta je zaradi neupoštevanja nekaterih posameznikov na pomoč poklicala policijo, ki je ugotovila kršitve javnega reda in miru, še navaja STA.

(mbo)