Dr. Simona Kustec podrobneje pojasnila način ponovnega odprtja šol

Po današnji tiskovni konferenci dr. Simone Kustec, ministrice za izobraževanje, znanost in šport je jasno: v torek se odpirajo vrata vrtcev, prvih treh razredov osnovnih šol ter višje in visokošolskih zavodov za izvedbo nujnih laboratorijskih vaj.

To velja za 9 statističnih regij in sicer: gorenjsko, koroško, obalno- kraško, osrednje-slovensko, podravsko, primorsko-notranjsko, zasavsko, pomursko in savinjsko. Zaradi slabše epidemiološke slike pa to še vedno ni mogoče v preostalih treh- posavski, goriški in regiji jugovzhodne Slovenije. Za vrtce v teh regijah še vedno velja, da nudijo varstvo otrokom, če njihovo odprtje odobri župan posamične občine. V šolah v omenjenih regijah pouk še naprej poteka na daljvao.

Dr. Simona Kustec je še povedala, da prav tako velja, da je pouk na daljavo še naprej v veljavi v vsej državi in sicer od četrtega do devetega razreda OŠ, v srednjih in všjih šolah, glasbenih šolah in na fakultetah.

Miistrica Simona Kustec na današnji tiskovni konferenci.

Že v ponedeljek pa bodo v omenjenih izobraževalnih ustanovah izvajali (hitra) testiranja na prisotnost covid-19 za tam zaposlene. Protokol izvedbe omenjenih testiranj je bil šolam poslan že sinoči, pouk pa bo potekal po že znanem in preizkušenem modelu C in sicer v homogenih skupinah, skupine učencev se med seboj ne mešajo, ne izvajajo pa se ekskurzije, šole v naravi in vse dejavnosti izven šole.

Učenci se med odmori zadržujejo v matičnih razredih, če je le možno naj tam tudi malicajo. Vsi zaposleni ves čas v šoli nosijo maske, učenke in učenci pa le izven učilnice oz. mehurčka. Poleg tega je potrebno prostore redno zračiti in razkuževati ter poskrbeti za strogo higieno rok in kašlja.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s