Slovenska policija: ponosni na sodelavko, ki ji je uspelo preprečiti samomor

Kot je na omrežju Twitter na svojem uradnem profilu objavila slovenska policija, je policistka PP Krško opravljala naloge na območju Vidma in v sklopu slednjih zbirala obvestila od občanke. Opazila je, da je 59-letna ženska v slabem psihičnem stanju, postajala je zmedena, potem odšla po brežini Save in skočila v vodo.

Policistka ni oklevala, stekla je za njo, zabredla v mrzlo vodo, jo zagrabila za oblačila in ji preprečila, da bi šla še globje in bi jo odnesel rečni tok. Uspela jo je zadržati in izvleči iz vode, vendar se je ženska ves čas upirala in ponovno poskušala skočiti v vodo.

Sava pozimi. Policistka je s hrabrim dejanjem preprečila samomor.

S telesno silo jo je obvladala in zadržala do prihoda kolegov. Na kraj so poklicali še reševalce, ki so jo oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v ustanovo v Ljubljani. “Na Policijski upravi Novo mesto smo ponosni na sodelavko, ki je prepoznala stisko občanke,” so v izjavi za javnost poudarili pri omenjeni upravi.

“S svojim ravnanjem in pravočasnim ukrepanjem ji je rešila življenje. Policistka je požrtvovalno opravila svoje delo, pri reševanju in pomoči pa izpostavila tudi lastno življenje in zdravje,” so še sporočili iz slovenske policije.

(mbo)

Komentiraj