Iz sosednje Hrvaške znova poročajo o grozljivi prometni nesreči, do katere je prišlo danes zgodaj zjutraj.

Ob 5 uri in 25 minut je v spremljevalni objekt cestninske postaje Mraclin na avtocesti A11 Zagreb- Sisak z vso hitrostjo trčil voznik osebnega avtomobila, pri čemer je umrla ena oseba.

Po navedbah medijev, ki se sklicujejo na priče tragičnega dogodka, je BMW z registrskimi tablicami v nedavnem potresu prizadetega Siska z izrazito veliko hitrostjo trčil v omenjeni objekt, v katerem pa se je prav takrat nahajal uslužbenec HAC-a (Hrvatske autoceste).

Voznik je z vozilom drvel iz smeri Zagreba, ko je menjaval vozni pas- preusmeriti naj bi se skušal iz tistega za elektronsko plačevanje cestnine (ECN)- pa naj bi ga dobesedno katapultiralo v spremljevalni objekt. Omenjeni uslužbenec, ki naj bi prav takrat sedel za svojo delovno mizo, nesreče ni preživel, huje poškodovanega voznika pa so odpeljali v eno od zagrebških bolnišnic.

Naslovnica zagrebškega Jutarnjega lista s prizori omenjene nesreče.

Promet je bil seveda dalj časa oviran, na omenjenem odseku pa so hitrost omejili na 40 km/h. HAK (Hrvatski autoklub) zaradi spremenjenih vremenskih razmer voznike ponovno poziva k previdnosti.

To je že tretja podobna nesreča na Hrvaškem. Prvo trčenje v cestninsko postajo med uslužbenci hrvaških avtocest ni terjalo žrtev, predlani pa se je v kolono čakajočih zabil nek zagrebški narkoman iz dobro situirane in družbeno ugledne družine, ki se je ravnokar vračal z neuspešnega zdravljenja odvisnosti. Pri tem je hude poškodbe utrpela družina hrvaškega porekla, ki je na dopust na Hrvaško prišla iz daljne Avstralije.

(mbo)