Grozljiva prometna nesreča na Hrvaškem: z avtom v objekt ob cestninski postaji

Iz sosednje Hrvaške znova poročajo o grozljivi prometni nesreči, do katere je prišlo danes zgodaj zjutraj.

Ob 5 uri in 25 minut je v spremljevalni objekt cestninske postaje Mraclin na avtocesti A11 Zagreb- Sisak z vso hitrostjo trčil voznik osebnega avtomobila, pri čemer je umrla ena oseba.

Po navedbah medijev, ki se sklicujejo na priče tragičnega dogodka, je BMW z registrskimi tablicami v nedavnem potresu prizadetega Siska z izrazito veliko hitrostjo trčil v omenjeni objekt, v katerem pa se je prav takrat nahajal uslužbenec HAC-a (Hrvatske autoceste).

Voznik je z vozilom drvel iz smeri Zagreba, ko je menjaval vozni pas- preusmeriti naj bi se skušal iz tistega za elektronsko plačevanje cestnine (ECN)- pa naj bi ga dobesedno katapultiralo v spremljevalni objekt. Omenjeni uslužbenec, ki naj bi prav takrat sedel za svojo delovno mizo, nesreče ni preživel, huje poškodovanega voznika pa so odpeljali v eno od zagrebških bolnišnic.

Naslovnica zagrebškega Jutarnjega lista s prizori omenjene nesreče.

Promet je bil seveda dalj časa oviran, na omenjenem odseku pa so hitrost omejili na 40 km/h. HAK (Hrvatski autoklub) zaradi spremenjenih vremenskih razmer voznike ponovno poziva k previdnosti.

To je že tretja podobna nesreča na Hrvaškem. Prvo trčenje v cestninsko postajo med uslužbenci hrvaških avtocest ni terjalo žrtev, predlani pa se je v kolono čakajočih zabil nek zagrebški narkoman iz dobro situirane in družbeno ugledne družine, ki se je ravnokar vračal z neuspešnega zdravljenja odvisnosti. Pri tem je hude poškodbe utrpela družina hrvaškega porekla, ki je na dopust na Hrvaško prišla iz daljne Avstralije.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s