Znano je, da je voditeljica stranke SD, Tanja Fajon, pred zadnjimi volitvami za evropski parlament (EP) slovenske državljane albanskega in kosovskega porekla javno pozvala, da na slednjih na volilnem lističu obkrožijo zaporedno številko z njenim imenom. Da se bo še naprej zavzemala za odpravo vizumov zanje, je strnjeno sporočilo takratnega videa, ki je zaokrožil po spletu in- v današnjem slengu zapisano- “postal viralen”.

Spomnimo! ““Kaj naj rečem? Kaj naj rečem?” je na posnetku slišati Fajonovo, ki se dogovarja, kako naj nagovori Albance v Sloveniji. “Dragi Albanci, evropske volitve bodo pomembne. 26. maja pojdite na te volitve, preferenčni glas ena, Tanja Fajon, Socialni demokrati, lista 11, in naredila bom vse, da bodo še Kosovarjem odpravili vizume,” je v kamero povedala Fajonova v skladu s prejetimi navodili.

Strankarski kolega Fajonove, dr. Jernej Štromajer, po današnji tiskovni konferenci ostro nad predsednika vlade Janeza Janšo!

Zato niti najmanj ne čudi, da je takoj po današnji izredni tiskovni konferenci predsednika vlade Janeza Janše slednjega napadel strankarski kolega Tanje Fajon, dr. Jernej Štromajer, ki je postal razvpit po še enem komunikacijskem “spodrsljaju”; ko je namreč slovenskim kristjanom docela neprimerno voščil vesel božič.

Spet z video-posnetkom, sekvenco iz večne filmske praznične franšize “Home Alone“; bolj konkretno- “Home Alone2: Lost in New York“, v katerem kristjane naslavlja kot “umazane živali”.

Dr. Jernej Štromajer se je kasneje za objavo opravičil, češ, da je bila vzeta iz konteksta. Kakor koli in brez, da bi se spuščali v to ali pri omenjeni stranki že dolgo nikogar ni doma, a tudi tokratni napad na Janšo nima dobre, premišljene podlage, razen če gre za zaščito stalnih in zvestih volilcev, s tem pa tudi (pred)volilnega teritorija, kar je prednostni cilj slovenske opozicije vse od odstopa vlade Marjana Šarca (LMŠ).

Reportaža, ki sta ju v ponedeljek objavila hrvaška politična dnevnika.

Kot kaže pri SD, pa tudi pri drugih strankah ti. levega političnega pola v Sloveniji, PR službe ne opravljajo ravno dobro svojega dela. Povedano drugače in z njihovimi pogosto uporabljenimi besedami: ga ne sondirajo dovolj dobro!

Če bi, bi lahko vedeli, da sta tako splitska Slobodna Dalmacija kakor zagrebški Jutarnji list – oba hrvaška dnevnika sodita v skupino Hanza Media ( nekdanji EPH oz. Europapress holding, za katerim je stal nemški medijski koncern WAZ (Westdeutche Algemeine Zeitung)- že pred tednom dni objavila reportažo o malodane razvratnem javnem življenju na področju BiH, kjer so rezultati glede števila okužb vidno boljši kot na Hrvaškem z delnim in v Sloveniji z zaostrenim lockdownom. Uradni!

Zapis, ki je sprva deloval kot neslana šala, se je izkazal za tragično resnico o stanju na Balkanu.

In pri tem nikakor ne bi smeli pozabiti na sublimno sporočilo avtorja reportaže, ki ga objavljamo v slikovni opremi članka! Tisti, ki s(m)o dogajanje bolj pozorno spremljali, s(m)o samo čakali na to, kar so danes potrdili v Sloveniji. Bilo je namreč le še vprašanje trenutka, ne pa vprašanje Janeza Janše ali kogar koli drugega. Tokrat ne gre za strankarske odnose in prevlado na političnem parketu, pač pa za zdravje državljanov.

(mbo)