“Predvsem si prizadevam zaščititi naše bolnike,” je povedal vodja Geriatrične zdravstvene službe v Dessau-Roßlau, “to je moja moralna dolžnost!”

Rene Willmer. To sta ime in priimek prvega managerja v Nemčiji, ki je zaradi nasprotovanju cepljenju proti koroni odpustil svoje zaposlene. Odpuščenih je bilo kar sedem, zgodilo pa se je v pisarnah geriatrične zdravstvene službe v Dessau-Roßlau.

Če bi bili podatki drugačni, bi teoretiki zarote zlahka in morda celo upravičeno začeli razpredati o splošni uvedbi doktrine NWO (New World Order), katere faza naj bi bila namerna okužba svetovne družbe z novim koronavirusom. Tako pa okoliščine zgodbe razkrivajo, da je v jedru problema geriatrija, ta pa je- kot najbrž vsi vemo- osredotočena predvsem na preučevanje in zdravljenje starostnih bolezni.

Kaj se je torej zgodilo? Zaradi zaščite starejših bolnikov v za to specializirani zdravstveni ustanovi je omenjeni Willmer svojim podrejenim predlagal cepljenje, katerega bi lahko bili deležni celo prednostno, poroča nemški Fenix.de, povzema pa zagrebški Večernji list. A so trije zaposleni že kar takoj povedali, da v nobenem primeru ne želijo biti cepljeni, še štirje pa so izrazili svoje mnenje proti cepivu in prosili za dodaten čas za odločitev.

Eden od zaposlenih je cepljenje proti koroni zavrnil z vpitjem: “Ne bom dovolil, da Bill Gates vstavi čip v mojo roko!”

Predstojnik je z njimi opravil razgovore, jim razdelil informativno gradivo ter celo organiziral predavanje o nujnosti cepljenja v takem delovnem okolju. Po koncu slednjega jim je dal dva dni časa, da se odločijo. Ko pa tudi po pretečenem roku niso želeli biti cepljeni, jim je Willmer namesto brizgalk s cepivom raje vročil odločbe o prenehanju delovnega razmerja. “Predavanja o cepljenju sploh niso poslušali, kričali so, zmajevali z glavami. Eden od njih je cepljenje proti koroni zavrnil celo z vpitjem: “Ne bom dovolil, da Bill Gates vstavi čip v mojo roko!”,” je dejal Willmer.

Starejši povsod po svetu postajajo najbolj očitna kolateralna žrtev epidemije.

Zaposleni so seveda povedali povsem drugačno zgodbo. “Šef nas je žalil, ni spoštoval naših pomislekov in očitno grozil,” je dejal eden od uslužbencev. “Cepite se ali pa vas bom vrgel na cesto,” pa je vodjo službe bremenila ena od uslužbenk in dodala, da načeloma ni proti cepljenju, a da želi dodaten čas za premislek. Nekdanjega šefa je pristojnim prijavila zaradi prisile in ga želi tudi tožiti. Willmerju zaradi njegovega odnosa do podrejenih zdaj grozijo, sam pa pravi, da so to povsem iracionalna dejanja. Na tržišču dela medtem že išče nove medicinske sestre in ostale zdravstvene delavce. “Naredil bom vse, da zaščitim naše paciente. To je moja moralna dolžnost!” je ob koncu še enkrat povedal medijem.

(mbo)