Pred današnjo vrnitvijo najmlajših šolarjev v šolske klopi policija udeležence v prometu opozarja, naj bodo nanje še posebej pozorni. Po treh mesecih šolanja na daljavo bo namreč za otroke to znova prvi šolski dan, v prometu pa bo več pešcev in kolesarjev, piše STA.

Policija voznike opozarja, naj zmanjšajo hitrost in prilagodijo svojo vožnjo prometnovarnostnim razmeram, še posebej ob šolskih poteh ter v bližini vrtcev in šol. Vozijo naj previdno in strpno, upoštevajo prometne predpise, med vožnjo pa ne uporabljajo mobilnega telefona.

Policija še svetuje, naj bodo vozniki pri parkiranju in ustavljanju pozorni na morebitne otroke v bližini. Starše in skrbnike opozarjajo, naj svoje otroke pravočasno pripravijo na udeležbo v prometu. Policisti bodo v okolici šol in vrtcev prve dni pouka poostreno nadzirali cestni promet, še navaja STA.

Stanje pa ne bo rožnato niti v samih šolah. Kot je že sinoči poročala večina slovenskih medijev, so na včerajšnjem testiranju šolnikov do 17. ure opravili 17.435 testov, okužbo pa potrdili pri kar 244 osebah. Novico je na Twitterju sporočil premier Janez Janša. Pozitivnih je bilo tako do takrat 1,4 odstotka vseh testov, kar vendarle ni zaskrbljujoče. Premier je dodal, da je v okoljih, kjer je odstotek okužb večji, potrebna dodatna previdnost.

Kasneje so neuradni viri na omrežju TW poročali, da je število okuženih naraslo na 277 in utegne narasti do 300.

(mbo)