Hrvaško je pretresel grozljiv zločin: lastnik propadle pekarne naj bi ubil 4 ljudi, med katerimi sta tudi stečajna upraviteljica, njen mož in dva upnika. Gre za zapleteno upniško-dolžniško razmerje, zato vse okoliščine tragičnega dogajanja še niso znane.

Po poročanju večine hrvaških medijev je zločinski pohod trajal skoraj uro, storilca pa še niso izsledili. Neuradno naj bi bil zabarikadiran v svoji hiši, spet drugi pravijo, da si je s skokom s približno 40 metrov visokega Šibeniškega mostu odvzel življenje.

Po nekaterih govoricah naj bi storilec po dejanju skočil s Šibeniškega mostu.

Medtem so mediji objavili ime storilca; gre za Branka Kolopera, tragedija pa ima dodatno politično dimenzijo, saj je Radojka Danek, ubita stečajna upraviteljica, tudi mestna svetnica iz vrst vladajoče HDZ. Hrvaški premier Andrej Plenković se je zadnje čase zaradi spornega početja nekaterih vidnejših članov te stranke že večkrat javno zagovarjal.

Trojica v Šibeniku naj bi bila ubita v prostorih pekarne, moški v Vodicah pa pred trgovino Djelo, ki sodi v trgovsko verigo v lasti njegovega očeta. Vse štiri je storilec po prvih neuradnih informacij ubil z polavtomatsko puško Kalašnikov, kar je enako orožje, s katerim je v svojem predlanskim obračunu s pripadniki narko-podzemlja po Splitu moril Filip Zavadlav.

(mbo)