Potem ko je premier Janez Janša danes napovedal, da bodo predsedniki strank dobili novo povabilo k sodelovanju z vlado, so se stranke KUL že negativno odzvale, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Stranke se v svojih ocenah povabila ne razlikujejo preveč, češ, da gre samo za javnomnenjski manever. Najdlje je šla- kot je zdaj to že skoraj običaj- Levica, podobno radikalna pa je tudi stranka SD. Odzive je bilo moč zaslediti predvsem na spletnih družbenih omrežjih, kot sta FB in TW.

STA tako povzema, da je po ocenah prvaka LMŠ Marjana Šarca povabilo k sodelovanju namenjeno temu, da bo Janša soodgovornost za slabo stanje v državi lahko prevalil na vse. Po navedbah podpredsednika SD Matjaža Nemca vabilo prihaja v času, ko je SDS dojela, da ima manjšinsko vlado, zato je povabilo le pesek v oči.

Nekateri predstavniki v KUL združene opozicije so ocenili vladni poziv. (PS)

Tudi koordinator Levice Luka Mesec meni, da ta vabila prihajajo samo zato, ker vedo, da jih bodo zavrnili, in da bodo lahko rekli, da je opozicija tista, ki razdvaja in polarizira.

Predsednica SAB Alenka Bratušek pa je ocenila, da je vlada v zadnjem letu za državo naredila nepopravljivo škodo, saj je bitko s covidom-19 popolnoma zavozila. Zato je najbolje, da se poslovi, je navedla, še poroča STA.

(mbo)