Univerzitetni klinični center Maribor je konec januarja v okviru rednih nabav pridobil 240 novih bolniških postelj. Od tega je 200 negovalnih in 40 namenjenih za intenzivno terapijo. Postelje so razdelili različnim oddelkom, med drugim klinikama za interno medicino in za ginekologijo, nevrološkemu oddelku in porodnišnici, je v včerajšnji izjavi za medije pojasnila pomočnica direktorja za zdravstveno nego Hilda Rezar.

Žal so imeli včeraj v mariborskem UKC za širšo javnost tudi slabšo novico: vsem krvodajalcem so namreč sporočili, da je včerajšnja krvodajalska akcija v Zrečah zaradi neljubega dogodka (vlom v prostore) odpadla in je prestavljena – nov datum bodo sporočili v prihodnjih dneh.

UKC Maribor

Zaradi covida-19 je bolnišnica pred nekaj manj kot letom dni reorganizirala ekipe in delovanje. Lani so zaradi epidemije obravnavali okoli 95.000 bolnikov manj in opravili približno 6000 večjih operativnih posegov manj kot v letu 2019.

V zadnjih dneh število hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 pada. Trenutno jih je v UKC Maribor 156, od tega je na intenzivnem zdravljenju 30 pacientov.

(mbo)