Kot poroča Slovenska tiskovna agencija (STA), se kljub aktualnim epidemiološkim razmeram ptujski Lionsi tudi letos niso odpovedali humanitarnemu dogodku Obarjada. Slednjega vsako leto izpeljejo v sklopu tradicionalnega Kurentovanja.

Ker množične prireditve, kjer zbirajo sredstva, tokrat zaradi epidemičnih razmer ne bo, bodo danes obaro in krofe podarili zaposlenim v bolnišnici, zdravstvenem domu in domu upokojencev.

Tradicionalno dobrodelna Obarjada je največja humanitarno-družabna in kulinarična prireditev v pustnem času, sicer pa tudi eden največjih humanitarnih dogodkov na prostem v Sloveniji.

V okviru Kurentovanja pritegne številne ekipe, ki se preizkusijo v kuhanju obar, tradicionalne jedi tega območja, pa tudi številne obiskovalce, ki v pustno obarvanem Ptuju preizkušajo kuhane dobrote. Že vrsto let ga organizira Lions Klub Ptuj.

Letošnjo turobno epidemično zimo bodo s Ptuja ob kurentih preganjali tudi levjesrčni: Lions Klub Ptuj s tradicionalno in nadvse humanitarno Obarjado 2021

Kar 22 ekip je piščančjo obaro kuhalo na lanski Obarjadi; pripravile so 4000 obrokov in jih kasneje razdelile med obiskovalce dogodka. Teh nikoli ne manjka; vsako leto na Ptuju v okviru dogodka naštejejo več kot 5000 ljudi. Letošnja, že 16. zapovrstjo, bo seveda drugačna, organizatorji pa so se glede na veljavne ukrepe odločili, da bodo izpeljali le humanitarni del. Z zbranimi sredstvi bodo letos pomagali otrokom.

K sodelovanju so organizatorji povabili doslej sodelujoče ekipe, ki vsako leto prispevajo sredstva in tekmujejo v pripravi najboljše obare. Mnoge med njimi so se na vabilo odzvale pozitivno, še sporočajo.

(mbo)