Izjavi tedna: kako je mariborski mestni svetnik razgalil KUL in njihov predvolilni blef konstruktivne nezaupnice

Mesec svari s Churchillom, Recek pa pred Arsenovićem.

Prvi v imenu levice, ki da je edina etično neoporečna in ima moralno predpravico za taka dejanja, drugi pred ta(k)isto levico v praksi.

Čudna so pota vesti na Slovenskem. Ob novi vložitvi konstruktivne nezaupnice je vodja Levice spomnil na besede britanskega državnika Winstona Churchilla in pri tem preračunljivo potrkal na vest vsakega poslanca. Cilj je bila na državni ravni vladajoča pretežno desna garnitura, ki da je prežeta s klientelizmom in vlada samovoljno.

Malodane enako je istega dne na- za lokalno javnost dokaj spremljani- seji mariborskega mestnega sveta storil samostojni mestni svetnik Miha Recek, le da je bila cilj na lokalni ravni vladajoča pretežno leva garnitura, ki da je prežeta s klientelizmom in vlada samovoljno. Vodi jo protežiranec stranke SD.

Vse skupaj ne bi bila taka ironija usode, če opozicija/nekoč vladajoča koalicija ne bi vseskozi pozivala k nujno potrebnim spremembam in če se slogan stranke SD ne bi glasil: “Drugače!”

Preberimo znova izjavi!

Če je namenoma, poziranje pvakov KUL ni COOL, ampak bizarno. Če ni namenoma…

Luka Mesec: “Winston Churchill je nekoč- pred neko tako priložnostjo- rekel, da v glasovalni kabini, ko bo vsak poslanec soočen sam z volilnim listkom in se bo moral odločiti ali bo glasoval za nadaljevanje te Janševe politike ali proti temu… Churchill je rekel, da se v takih trenutkih prsni koš vsakega poslanca spremeni v kletko, v kateri se borita dve veverici – njegova vest in njegova kariera… Glasovanje bo tesno, za nekatere poslance pa napeto tudi v povsem osebnem smislu.”

Miha Recek: “Apeliram na vse mestne svetnike, da se danes odločijo po svoji vesti in naj vas ne bo strah! Nobenemu se ne bo nič zgodilo, če boste razmišljali s svojo glavo. Nobenemu! Noben ne bo letel iz nadzornih svetov, noben ne bo izgubil stolčka, samo delajte to, kar ste obljubili ljudem- da boste delali za ljudi in ne za kapital, ki ga predstavlja župan!”

Je še kdo, ki meni, da gre za načela, ne interese, pozicije in privilegije?!

Aljoša Dragaš

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: