Korona-party kot korona-biznis: sanitarna inšpektorica se je v zagrebških lokalih, ki naj bi jih kaznovala zaradi kršitve koronarnih namenov, zabavala

Uporabljala je storitve večine gostinskih obratov, ki so delali v nasprotju z epidemiološkimi ukrepi.

Hrvaški Urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) je na podlagi kazenske prijave zagrebške policije sprožil postopek zoper inšpektorico državnega inšpektorata in sicer zaradi zlorabe položaja, pooblastil in pomoči tretjim osebam pri omenjenih dejanjih.

Kot je ugotovila policija, je od 25. novembra lani do 10. februarja letos sanitarna inšpektorica večkrat zapovrstjo opustila pregon kršiteljev, čeravno je bila to njena dolžnost. Poleg tega za tiste gostinske obrate, ki so delovali v nasprotju z epidemiološkimi ukrepi, ne samo, da ni sprožila ustreznih postopkov, ampak celo uporabljala njihove storitve in sestavljala zapise o opravljenih pregledh, čeprav jih sploh ni izvajala.

Fotografija je simbolična.

Usodno napako je storila februarja letos, ko je njen kolega v neki lekarni naletel na sredstva, ki niso imela potrebne odobritve ministrstva za zdravje, saj je podjetje oddalo nepopolno vlogo za registracijo slednjih. Inšpektorica je nadzor omenjenega podjetja opravila še isti dan. Sinu lastnika je sicer povedala, da lahko podjetje- v primeru, da jih v roku osmih dni ne registrira za omenjeno dejavnost- plača kazen v višini 60.000 hrvaških kun (HRK), a takoj tudi ponudila posrednika, ki bi “neprijetno situacijo” lahko rešil.

Priredila je dokumentacijo in jo posredovala drugoobtoženemu, sicer uslužbencu drugega podjetja, on pa je ponarejeno dokumentacijo predal sinu farmacevta, ki je zanjo plačal 2000 evrov. Te sta si inšpektorica in njen spremljevalec seveda razdelila.

Uskok je za sanitarno inšpektorico predlagal preiskovalni pripor.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: