STA mora odslej o nevladnem sektorju obveščati tudi mednarodno javnost

Stranka Levica je na svoji spletni strani objavila, da so poslanke in poslanci včeraj pozno zvečer potrdili spremembo Levice in opozicije, ki določa, da naj se med dolžnosti Slovenske tiskovne agencije (STA) uvrsti obveščanje mednarodne javnosti o prostovoljskem delu in nevladnih organizacijah.

Gre za majhno, a pomembno spremembo, sploh sedaj, ko je na udaru delovanje nevladnih organizacij (enako kot tudi Slovenske tiskovne agencije same), zatrjujejo pri Levici.

Levica o STA na svoji spletni strani.

Ob napadih Janše, Hojsa, Vizjaka, Simonitija in ostalih nam je v interesu, da STA poroča o prizadevanjih prostovoljnih in drugih nevladnih organizacijah tudi za mednarodni prostor, opozarjajo.

“Spremljanje in celovito poročanje o dogajanju na področju civilne družbe je ključno za odbor družbe proti janšističnim napadom,” so zapisali pri Levici. “Ne pozabimo, da se oblast tukaj zgleduje po svoji madžarski sosedi. Tudi za Orbana je bila čistka po nevladnem sektorju eden prvih korakov na poti do konsolidacije oblasti.”

Reakcij na militantno intoniran zapis iz ostalih strank še ni, so se pa pri Levici pohvalili tudi s pričakovanim dvigom najnižjih pokojnin, ki gre pred potrditvijo v tretje parlamentarno branje .

Dvig najnižjih pokojnin gre v tretje branje.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s