Število primerov angleške različice na Obali eksponentno raste, naslednji teden ponekod že gostinske storitve, a testno

Pri nas so doslej potrdili 83 primerov angleške, sedem nigerijske in dva primera južnoafriške različice koronavirusa, je na vladni novinarski konferenci predstavila direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano Tjaša Žohar Čretnik.

Ob tem je izpostavila eksponentno naraščanje števila primerov angleške različice pri nas, ki po podatkih omenjenega laboratorija na koprskem področju predstavlja štiri odstotke. Tako je po njenih besedah obalno-kraška regija s tega vidika trenutno zelo obremenjena.

V postopku nadaljnjega potrjevanja imajo še več primerov vzorcev, zato obstaja velika verjetnost, da se bo tudi v naslednjem tednu število potrjenih primerov angleške različice podvojilo, je dejala Žohar Čretnikova.

Ponekod v Sloveniji bodo gostinske terase oživele.

Pred nekaj minutami je sicer Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije, preko svojega TW profila sporočil, da se s ponedeljkom, 8. marcem 2021, v statističnih regijah Posavska in Jugovzhodna Slovenija dovoljuje izvajanje gostinskih storitev na terasah in vrtovih gostinskih lokalov.

“V kolikor bodo po sprostitvi ukrepov v teh regijah okužbe narasle, bo ponujanje gostinskih storitev na terasah prepovedano za rumeno fazo. Zato apeliram tako na gostince kot tudi na goste: ravnajmo odgovorno in spoštujmo ukrepe, da se lahko čimprej vrnemo v normalno življenje,” je še zapisal Počivalšek.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: