Za udarno vest prvega petka meteorološke pomladi covidnega leta 2021 je vsekakor poskrbel nekdanji (in kasneje odstopljeni) mariborski župan Franc Kangler, v obdobju sedanje Janševe vlade na položaju državnega sekretarja na Ministrstvu za notranje zadeve.

Kot navaja Slovenska tiskovna agencija (STA), ki povzema današnje spletne objave večine slovenskih medijev, je pravdni oddelek ljubljanskega okrožnega sodišča v četrtek že opravil narok v zadevi, v kateri nekdanji mariborski župan in državni svetnik Franc Kangler, zdaj pa državni sekretar na notranjem ministrstvu, toži državo in od nje terja skoraj 635.000 evrov odškodnine.

Možnost poravnave, navajajo tako rekoč vsi mediji, je že izključena.

Razvpiti mariborski spomin zlate ribice ponovno prihaja na plano.

Kangler odškodnino terja, ker je bilo več kot 20 kazenskih postopkov zoper njega, v katerih se je znašel v preteklih letih, že ustavljenih in po njegovem mnenju tudi nezakonitih in nepoštenih.

Za zdaj je odprta le še zadeva Lutkovno gledališče, ki ga po odločitvi vrhovnega sodišča obravnava ljubljansko okrožno sodišče. Kot piše mariborski lokalni časnik Večer, je tudi pri tem sodišče prejšnji mesec iz sodnega spisa izločilo celo vrsto nezakonito pridobljenih dokazov, a sklep o tem še ni pravnomočen, še povzema STA.

(mbo)