Včeraj potrjenih 740 okužb in 7 smrti zaradi covid-19. Jugovzhodna regija zdrsnila nazaj v oranžno barvo oz. fazo

Vladni podatki povedo tudi, da je bilo opravljenih 4700 PCR testov, kar pomeni, da je bil delež pozitivnih 15,7-odstoten. Poleg tega je bilo opravljenih še 47.918 hitrih antigenskih testov.

Med občinami po potrjenih novih okužbah najbolj izstopajo Celje (35), Žalec (18), Slovenska Bistrica (15), Kamnik (16), Kranj (24), Škofja Loka (17), Izola (10), Koper (38). V Mariboru je bilo potrjenih 26 okužb, skoraj štirikrat več pa v Ljubljani in sicer 91 novih okužb, je na redni tiskovni konferenci povedala govorka vlade za covid-19 Maja Bratuša

Najnižja 14-dnevna incidenca je sicer še vedno v posavski regiji (214,5) in jugovzhodni Sloveniji (390,8), najvišja pa prav tako še vedno v obalno-kraški statistični regiji (815,4). 

Na ravni države 14-dnevna pojavnost znaša 502,7 okužbe na 100.000 prebivalcev.

Vendar omenjeno ne prinaša občutnega olajšanja in splošne radosti. Jugovzhodna statistična regija, kjer so včeraj gostinci lahko odprli terase svojih lokalov, namreč po najnovejših podatkih ne izpolnjuje več pogojev za rumeno fazo, je še povedala Bratuša. 

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb v tej regiji namreč znaša 45, kar je tri preveč. Da bi lahko obstala v rumeni fazi, bi moralo biti povprečje pod 42.

Odprtje teras gostinskih lokalov- nazaj v oranžno fazo.

Na tiskovni konferenci, ki sicer še traja državni sekretar Jelko Kacin predstavlja zastoje in napredovanja v zvezi z dobavo cepiv. Tako je med drugim izpostavil, da od 1. 3. naprej velja pogodba med Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in podjetjem Salus.

Ta zajema določila o distribuciji cepiv proti covid-19. Podjetje Salus je predstavnik največjega dobavitelja cepiv, podjetja Pfizer. Podjetje ima zagotovljene vse skladiščne pogoje za hranjenje cepiv, je še povedal Kacin.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: