Kustečeva uspešno prestala interpelacijo in ostaja ministrica za izobraževanje, po njenem mnenju glasovanje realen rezultat političnih razmerij

Opozicijskim LMŠ, SD, Levici in SAB v DZ ni uspelo zbrati dovolj glasov v podporo interpelaciji ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec.

Za interpelacijo je glasovalo 38 poslancev, proti pa 41. Da bi interpelacija uspela, bi jo moralo podpreti vsaj 46 poslancev, je danes zjutraj poročala Slovenska tiskovna agencija (STA).

Za interpelacijo, o kateri so razpravljali okoli 16 ur, glasovali pa v zgodnjih jutranjih urah, so glasovali poslanci predlagateljic LMŠ, SD, Levice in SAB, proti pa poslanci SDS, SMC, NSi, poslanec DeSUS Robert Polnar in oba manjšinska poslanca.

Poslanec Levice Željko Cigler je sejo spremljal na daljavo, glasoval pa je po telefonu, še navaja STA.

Širši javnosti so posredovali tudi prva odziva izid interpelacije: Kustečeva je po seji v izjavi ocenila, da je glasovanje realen rezultat političnih razmerij. Zavezala se je, da bo nadaljevala z delom, predvsem v iskanju rešitev za pošteno in pravično izobraževanje, znanost in šport in za rešitve, ki so še potrebne za to, da stabilno prebrodimo čas covida-19.

Poslanec Levice Matej T. Vatovec pa je po seji ocenil, da je razprava pokazala vso praznost ministrovanja Kustečeve. A ni razočaran, saj je bilo pričakovati, kako bo glasovala koalicija. Očitno ima še dovolj glasov, je ugotavljal, še navaja STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s