Po poročanju MMC RTV Slovenija sta bila v četrtek opravljena 5502 PCR-testa, ugotovljenih pa je bilo 937 okužb. Delež pozitivnih testov je tako znašal 17 odstotkov. Število okužb v šolah in vrtcih po podatkih sledilnika za covid-19 trenutno stagnira.

Opravljenih je bilo tudi 25.564 hitrih antigenskih testov. Kot je zdaj že običajna praksa, so bili tisti, ki so prejeli pozitiven izvid, napoteni še na PCR-testiranje.

Zadnji podatki o številu hospitaliziranih bolnikov s covidom-19 še niso znani, še poroča MMC RTV Slovenija. Po včerajšnjih podatkih je bilo v slovenskih bolnišnicah 462 bolnikov s covidom-19, 85 jih je potrebovalo zdravljenje v intenzivni negi.

Napis “Nočemo SloveniJJe” pred eno mariborskih šol. Podatki o številu okužb kažejo, da prizadevanja s stališča obvladovanja epidemije niso obrodila sadov!

So pa nadvse zanimivi podatki o številu okužb z novim koronavirusom v šolah in vrtcih, ki so spet odprti več kot mesec dni. Po podatkih sledilnika za covid-19 trenutno stanje stagnira. Prejšnji teden je bilo v vrtcih in šolah okuženih 386 zaposlenih ter dobrih tisoč vrtčevskih otrok in šolarjev.

Kot morebitno alarmantni se podatki kažejo v Mariboru. Tam je trenutno v karanteni devet oddelkov otrok v javnih in zasebnih vrtcih. Največ oddelkov otrok v karanteni ima vrtec Pobrežje, in sicer pet, vrtec Studenci pa ima v karanteni dva oddelka, je poročala TV Slovenija. Težave se- kot vselej v takih primerih- kažejo v pomanjkanju ti. tehničnega kadra.

Karantena je odrejena tudi za 14 oddelkov mariborskih šolarjev, kar predstavlja 3,1 odstotka vseh mariborskih oddelkov. Na Osnovni šoli Borcev za severno mejo so tako morali doma ostati trije oddelki otrok in več učiteljev, kar prav tako predstavlja velik organizacijski izziv.

(mbo)