Danes po izvršnem odboru stranke je slovensko javnost deloma presenetila novica, da je iz vrste Demokratične stranke upokojencev Slovenije ( DeSUS) zapustil nekdanji podpredsednik stranke in nekdanji minister za zdravje Tomaž Gantar.

Odločitev je predtem sporočil na že omenjenem današnjem izvršnem odboru stranke. Kot poroča RTV Slovenija, ki se ob tem sklicuje na ljubljansko Delo, se je članstvu odrekel tudi minister za kmetijstvo iz kvote DeSUS-a Jože Podgoršek.

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija (STA) je Gantar pojasnil, da odločitev po desetih letih v DeSUS ni bila lahka in v nobenem primeru ne bi želel škodovati stranki.

Stranko sta zapustila Tomaž Gantar in Jože Podgoršek.

Kot je razložil medijem, je čakal na predlog, kako naj bi konsolidacija stranke potekala, glede na slišano pa se je odločil, da je enostavno dovolj in da nima več prave volje ali energije, da bi deloval na podoben način kot doslej.

Izvršni odbor DeSUS sicer še vedno razpravlja o aktivnostih in kratkoročnih ukrepih za konsolidacijo stranke. Med drugim je pričakovati razpravo o volilnem kongresu, saj je Karl Erjavec 10. marca odstopil z mesta predsednika stranke. Začasno jo zastopa Anton Balažek, še poroča STA.

(mbo)