Sedemdnevno povprečje okužb z novim koronavirusom znova višje

Vlada RS je na redni tiskovni konferenci sporočila, da so včeraj v Sloveniji ob opravljenih 5360 PCR testih potrdili 1527 okužb z novim koronavirusom, umrlo pa je 5 covidnih bolnikov.

Sedemdnevno povprečje potrjenih okužb je po danes objavljenih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) vnovič višje in sicer danes znaša 917 (včeraj 889). Na ravni države 14-dnevna incidenca znaša 646,9, 7-dnevna incidenca pa 305,6.

Včeraj je bilo opravljenih še 20.790 hitrih antigenskih testov. Bolnišnično oskrbo danes potrebuje 599 pacientov. Na intenzivni negi se trenutno zdravi 129 pacientov. Skupaj je bilo v bolnišnice včeraj sprejetih 79 pacientov, 56 pa jih je bilo odpuščenih.

Statistika minulih dni kot jo je javnosti posredovala slovenska vlada.

Število aktivnih primerov se še naprej povečuje. Trenutna ocena NIJZ je, da je s covid-19 okuženih preko 13.600 prebivalcev Slovenije.

Med slovenskimi mesti in kraji glede na včeraj potrjene nove okužbe izstopajo Kamnik (31), Celje (62), Slovenska Bistrica (29), Velenje (34), Koper (41), Maribor (60) in seveda Ljubljana (234).

Med ostalimi pomembnejšimi novicami je slovenska vlada izpostavila, da bodo pristojni v prihodnjih dneh šolam posredovali informativni film, da se bodo starši, učenci in dijaki podrobneje seznanili s postopkom prostovoljnega testiranja. Projekt bo že jutri in naslednji teden podrobno predstavljen ravnateljem srednjih in osnovnih šol.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: