Medtem ko medijsko omrežje slovenske opozicije, predvsem tisto stranke Socialni demokrati (SD) in njihove voditeljice Tanje Fajon, kuje naskok na oblast (tudi) z mednarodnimi in meddržavnimi zapleti in spletkami, ni nič manj zanimivo tudi na lokalni ravni.

Zdaj… če ne veste, kaj so sklece (kar je sicer malo verjetno), vam bo najbrž pomagala definicija v slovarju slovenskega knjižnega jezika (SSKJ). Ta pravi, da gre za “dviganje in spuščanje telesa v ležni opori z iztegovanjem in krčenjem rok v komolcih”.

Večer v rangu poročanja obskurnih spletnih portalov.

Da bi- če še vedno ne veste, za kaj pri vsem skupaj pravzaprav gre- dojeli, kako to v praksi izgleda in kako to izvesti, pa je poskrbela široka paleta mariborskih lokalnih medijev, na čelu s proslulim časnikom Večer.

Ta je na naslovnico počil mariborskega župana Aleksandra Sašo Arsenovića, ki v obleki in med ostanki odpadlega listja in omamnostjo svežih trav dela- sklece.

“Danes je potekala otvoritev 1500 metrov dolge trim steze v Betnavskem gozdu, za katero so Slovenski državni gozdovi vložili 6000 evrov. Začne se ob vhodu v nekdanji adrenalinski park, sestavljena pa je iz 14 postaj, na devetih od teh so naprave, vsaka postojanka pa je opremljena s tablami z navodili. Mariborski župan Saša Arsenovič je eno izmed postaj tudi preizkusil tako, da je skupaj z direktorjem Slovenskih državnih gozdov Robertom Tomazinom naredil nekaj deset sklec,” se glasi uvod v reportažo omenjenega časnika, katerega moč, doseg in vpliv rapidno usihata.

Poglejmo še malce v smeri dejstev:

  • “1500 metrov dolga steza” je v bistvu uhojena gozdna pot le streljal od obronkov Pohorja
  • omenjena gozdna pot je uhojena že desetletja
  • kar pomeni, da so jo namenu primerno pač preimenovali
  • “14 postaj” je 14 debel, s katerih je sneto lubje
  • gre za les robinije, ki je po navedbah družbe Slovenski državni gozdovi “znan po svoji trpežnosti in trajnosti”, zato “ga niso z ničemer impregnirali in so vsi elementi brez kemije”, kot so podali v izjavi za RTV SLO
  • kot je zaznati iz zapisa, lahko tako okleščena debla pomenijo tudi “postojanke” oz. vadbene postaje
  • “table z navodili” sicer niso edine, ker je v gozdu še kar nekaj “spominčkov” na prejšnje podobne poskuse.

Ampak… sklece pa so in predvolilna propaganda tudi.

In to je v bistvu vse, kar morate vedeti te dni o Mariboru.

Ah, saj res… nekdanji mariborski župan Boris Sovič– ki prav tako prihaja iz vrst stranke SD, ki si je Arsenovića na vso moč prizadevala ustoličiti za župana drugega največjega slovenskega in univerzitetnega mesta (kar ji je navsezadnje tudi uspelo)- je trem tukajšnjim (humanitarnim) organizacijam v imenu Elektra Maribor doniral 5400 EUR.

Vsaki torej po 1800 EUR, s tem, da je med prejemniki tudi Rdeči križ, na katerega čelu je tukajšnji funkcionar in operativec stranke SD Metod Dolinšek.

Istega Rdečega križa, ki mu je pred tem pomoč zmanjšal- če gre verjeti takratnim Dolinškovim izjavam za medije- prav Arsenović.

Pametnemu zadostuje.

Aljoša Dragaš