STA se sklicuje na diplomatske vire: “Spreminjanje meja na Balkanu ni dobra ideja, to bi odprlo Pandorino skrinjico!”

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija (STA), je več virov v Bruslju danes zatrdilo, da neuradnega dokumenta o mejah na Zahodnem Balkanu niso videli.

Spomnimo: tega naj bi- po poročanju medijev pod nadzorom in iz interesnega kroga blizu stranke SD– slovenski premier Janez Janša posredoval predsedniku Evropskega sveta Charlesu Michelu. So pa visoki diplomatski viri v EU danes izpostavili, da spreminjanje meja v regiji ni dobra ideja, saj bi to odprlo Pandorino skrinjico.

Ideja sicer ni nič novega, saj se v hrvaški in srbski javnosti z njo ukvarjajo že dalj časa. Je pa zanimivo, da je na slovensko notranje-politično prizorišče plasirana ravno zdaj, malodane tik preden bo Slovenija prevzela predsedovanje Evropski uniji.

Neum (Dalmacija, a tudi Bosna in Hercegovina) si vsekakor želi postati del Hrvaške.

Nazaj k STA: ta navaja, da so v Evropski komisiji že pred dnevi dejali, da z dokumentom niso seznanjeni. V povezavi z domnevno vsebino dokumenta pa so izpostavili, da je stališče EU o mejah v regiji jasno – ničesar ni treba spreminjati. Tudi v Michelovi tiskovni službi pravijo, da prejetja dokumenta ne morejo potrditi.

Spletni portal Necenzurirano je sicer danes objavil neuradni diplomatski dokument o spreminjanju meja na Zahodnem Balkanu. Kdo ga je spisal, ni razvidno, del vsebine pa naj bi nastal v Budimpešti, še zaključujejo pri STA.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: