V petek še ne bodo začeli s samotestiranjem v srednjih šolah, maturantom bo ponujeno cepljenje

Ministrstvo za zdravje je včeraj sporočilo, da zaradi zamude pri dobavi testov iz skupnega evropskega naročila v Slovenijo v petek še ne bodo začeli s projektom samotestiranja v srednjih šolah, kot je bilo sprva predvideno.

Novi termini še niso določeni, bodo pa dijaki in šole o njih pravočasno obveščeni, še navaja ministrstvo v svojem sporočilu.

Napovedano je bilo namreč, da se bo samotestiranje dijakov s hitrimi testi na okužbo z novim koronavirusom začelo v petek, nato pa bi testiranja ponavljali vsak ponedeljek.

Učenci zadnje triade osnovnih šol pa naj bi se začeli samotestirati po prvomajskih praznikih.

Bodoči maturantje najprej na cepljenje?!

Je pa za RTV Slovenija v sinočnjih Odmevih v zvezi z zapleti, ki jih vedno znova prinaša epidemija novega koronavirusa, spregovoril tudi zdravstveni minister Janez Poklukar.

“Vlada je potrdila, da zaradi razloga, da omogočimo vsem dijakom enakopravno opravljanje mature in da razrešimo vse dileme glede tega, maturantom ponudimo cepljenje,” je dejal zdravstveni minister Janez Poklukar.

Kot še navaja MMC RTV SLO, je Poklukar pojasnil, da bodo že danes s pomočjo stroke ustrezno popravili strategijo cepljenja, tako da bi imeli v drugi polovici prihodnjega tedna vse pripravljeno za izvedbo.

Na vprašanje, s katerim cepivom bi cepili maturante, je dejal, da bo o tem odločila stroka, o tem še niso razpravljali. “Jutri čez dan bodo znane te podrobnosti,” je še dejal Poklukar. 

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: