Tudi današnji podatki v zvezi z epidemijo novega koronavirusa v Sloveniji so vzpodbudni. Žal beležimo tudi 6 novih smrtnih žrtev.

Tako so po vladnih podatkih včeraj ob 3752 PCR testih potrdili 766 novih okužb. To je ponovno nekoliko manj kot dan pred tem, kar pomeni novi zaporedni padec, a se je pri tem v preteklih dneh občasno tudi manj testiralo.

Delež pozitivnih testov je včeraj- tako pristojne službe- znašal 20,4 odstotka, kar pa je za 0,2 odstotne točke več kot dan pred tem.

Rezultati testiranj so vse boljši, a še zdaleč ne idealni.

Kot že omenjeno, je včeraj umrlo šest covidnih bolnikov. V bolnišnicah se zdravi 629 covidnih bolnikov, kar je deset manj kot dan prej, še eden manj pa potrebuje intenzivno nego. Sicer se na oddelkih za intenzivno nego zdravi 151, so pa iz bolnišnic včeraj odpustili dodatnih 66 covidnih bolnikov, kar je podatek, ki razveseljuje.

Še več dobrih vesti: sedemdnevno povprečje potrjenih okužb se je znižalo in sicer z 871 na 801. Glede na načrtovano odpiranje teras in nihanjem med rdečo in oranžno fazo ukrepov, ne bo odveč opomniti, da največjo pojavnost okužb v zadnjih 14 dneh na 100.000 prebivalcev še vedno beležijo v primorsko-notranjski in savinjski regiji.

Na drugi strani neželene lestvice so obalno-kraška, pomurska in posavska regija. Podravska je torej v zlati sredini, a to nikakor ne pomeni tudi varni in brezbrižni.

(mbo)