Predlaga tudi sklic posveta vseh parlamentarnih strank.

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija (STA), je predsednica SD Tanja Fajon danes na predsednika republike Boruta Pahorja naslovila pismo, v katerem ga opozarja na ogrožanje parlamentarne demokracije.

Ob tem je izpostavila, da delu izvoljenih poslancev, ki so se odločili za samostojno pot, vladajoča koalicija neutemeljeno odreka pravice, ki jih imajo po ustavi in zakonu.

Po njenih navedbah vladajoča koalicija onemogoča enakopravno delo poslankam in poslancem, ki ne podpirajo več sedanje vlade. Država, ki onemogoča delo in možnosti opozicije, pa je država na zanesljivi poti v avtokracijo, je še dodala.

Tanja Fajon stopnjuje pritisk na vlado Janeza Janše.

Pahorju zato predlaga sklic posveta vseh parlamentarnih strank. Kot edino rešitev za izhod iz politične krize Fajonova vidi dogovor o predčasnih volitvah, še poroča STA.

Za pričakovati je, da bodo napovedani protesti 27. aprila, ko Slovenija slavi Dan upora (proti okupatorju) in za katerimi stojijo simpatizerji skrajno levih, levih in levosredinskih strank, usmerjeni prav v večanje pritiska glede izsiljenja predčasnih volitev, saj realno ni za pričakovati, da bi vladna koalicija odstopila.

(mbo)