Slovenski tiskovni agenciji- ta še komaj diha zaradi finančne blokade s strani slovenske vlade- je EK odobrila 2,5 milijona evrov nadomestila za opravljanje javne službe.

Kot navaja MMC RTV SLO, je Evropska komisija sredstva odobrila v skladu z evropskimi pravili o državnih pomočeh. “Javno financiranje bo prispevalo k zagotavljanju neodvisnih novic slovenski javnosti brez neupravičenega izkrivljanja konkurence na notranjem trgu,” zapis EK povzema RTV SLO.

Direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) Bojan Veselinovič pa se je medtem odzval na navedbe o izplačilu letne nagrade za poslovno leto 2020, ki so se pojavile v javnosti. Kot je zapisal, se je nagradi na seji nadzornega sveta (NS STA), na kateri so izplačilo obravnavali, odpovedal.

V svojem sporočilu javnosti še navaja, da je do dezinformacije prišlo, ker je eden izmed članov NS STA zapustil sejo, še preden je na njej povedal, da se izplačilu te nagrade za uspešno poslovanje v letu 2020 dokončno in v celoti odreka. “Aroganca, laži, blatenje in sprenevedanje se torej nadaljujejo!” je še zapisal.

Vojna vlade in (večine) medijev se nadaljuje.

Uroš Urbanija, direktor Urada vlade za komuniciranje (Ukom), je namreč zapisal, da je brez besed, ko se je dal Veselinovič nagraditi z dvema plačama, ob tem, da so bile zaposlenim izplačane nagrade v višini le okoli 300 evrov in ob tem, ko hkrati vsem grozi, da bo potopil podjetje v dobrem mesecu.

Veselinovič je sicer sporočil tudi, še navaja MMC RTV SLO, da je Ukom danes zavrnil tudi plačilo zahtevka za opravljanje javne službe za marec. Danes tako mineva že 119. dan, od kar STA opravlja javno službo brez plačila s strani države, že zapisanemu v omenjenem sporočilu za javnost pa je dodal, da se nadaljujejo tudi “netenje konfliktov v kolektivu STA”.

(mbo)