Kot poroča RT (Russia Today), bi lahko bilo število smrtnih primerov Covid-19 v Indiji desetkrat višje od tistega, ki ga je indijski in svetovni javnosti sporočila tamkajšnja vlada.

Poročilo domnevno nepristranske raziskovalne skupine Centra za globalni razvoj (CGD) namreč razkriva, da indijski uradni podatki vsebujejo mnogo pomanjkljivosti. Pri CGD so namreč raziskali tri različne nabore podatkov in prvič pridobili verodostojne ocene na podlagi slednjih, vse pa s ciljem zagotoviti celovito sliko obsega pandemije v Indiji.

(foto: Ketut Subiyanto on Pexels.com)

Ameriški think tank tako opozarja, da je položaj “katastrofalno hujši od uradno sporočenega”.
Uradno število smrtnih žrtev koronarnega virusa v Indiji naj bi bilo konec junija 2021 približno 400 tisoč, vendar raziskovalci ocenjujejo, da je bilo med januarjem 2020 in junijem 2021 dejansko med 3-4,7 milijona več smrtnih primerov.

Število resničnih smrtnih žrtev je tako zelo verjetno “nekaj milijonov”, ne pa “nekaj sto tisoč”, kar je verjetno najhujša indijska človeška tragedija po razdelitvi in ​​neodvisnosti.

Več o tem si lahko preberete na sledeči povezavi: https://www.rt.com/news/529712-india-covid-deaths-catastrophically-worse/

(mbo)