Kot poroča Slovenska tiskovna agencija (STA), energetski vavčerji, s katerimi želi Mestna občina Maribor (MOM) bojda pomagati najranljivejšim občanom pri soočanju s podražitvami ogrevanja, še niso zaživeli v praksi.

STA zdaj poroča, do so z MOM sporočili, da se bodo vavčerji nanašali na stroške za energijo v letu 2022. Tako naj bi bila do konca januarja pripravljena koncept in enotna vloga.

Mariborčani imajo Arsenovićeve samovolje počasi dovolj; vprašanje je, kako bodo reagirali na uborno občinsko pomoč.

Predlog energetskih vavčerjev za plačilo kurjave v višini 15-ih evrov so mestni svetniki sicer potrdili na vroči seji sredi decembra. Ob tem velja mimo STA spomniti, da se opozicija ni strinjala s predlogom, ki je požel tudi nemalo zgražanja, tako med svetniki kot v javnosti. Zdaj je odločeno, da jih bodo delili preko občinske humanitarne komisije, a je treba še doreči podrobnosti izvedbe.

V območnem združenju Rdečega križa– s katerim sicer upravlja kader, ki izhaja iz stranke SD, na čelu katere je Tanja Fajon– menijo, da morajo biti kriteriji za upravičenost do te pomoči preprosti in jasni, da bo možno izvajanje sheme brez dodatnega administrativnega dela.

(mbo)