Eno silvestrovo, dve Sloveniji: zadnji dan starega leta mariborskim družinam v stiski višje položnice za ogrevanje, kranjskim pa 25 tisoč evrov za lajšanje slednje!

Kot danes poroča Slovenska tiskovna agencija (STA), se je zadnji dan starega leta v Kranju končala dobrodelna akcija “V Kranju dobro v srcu mislimo”. Kot navaja STA, so v okviru slednje posamezniki in lokalna podjetja s prostovoljnimi prispevki pomagali devetim družinam in štirim posameznikom v stiski. Skupno so zbrali slabih 25.000 evrov.

Dobrodelni projekt vsako leto poteka v (pred)prazničnem času in sicer od 1. do 31. decembra, vodi pa ga tamkajšnji Zavod za turizem in kulturo v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Kranj in Zvezo prijateljev mladine Slovenije. Pred tremi leti je nastal na pobudo kranjskega župan Matjaža Rakovca.

V Kranju so za pomoči potrebne zbrali 25 tisoč EUR.

Družine, ki so se znašle v hudi socialni stiski in so upravičene do pomoči, so tokrat predlagale kranjske osnovne šole, kranjska enota gorenjskega centra za socialno delo in tamkajšnje društvo upokojencev. Kot še poroča STA, je projekt je podprl tudi slovenski nogometni reprezentant Josip Iličić.

Povsem drugače je bilo v drugem največjem slovenskem mestu, kjer so bili številni občani deležni drugačne vrste čestitk: položnic za ogrevanje, zneski pa so šokirali tudi najbolj strpne in vsega hudega vajene. Dokler se je (predvidoma) županova klika že od ranega popoldneva vsem na očeh zabavala pred in v Arsenovičevi restavraciji “Rožmarin”, so mnogi s strahom in trpkostjo odpirali prispelo pošto.

Zadnji dan starega leta so številni Mariborčani prejeli položnice za ogrevanje s šokantno visokimi zneski.

Da vse le ne bi bilo tako črno, je z dobršno mero- pa dajmo ga poimenovati- socialnega čuta poskrbel prav Aleksander Saša Arsenović, ki je- s podporo koalicijske večine- v mestnem svetu sprejel predlog – pa dajmo ji reči- enkratne pomoči v višini malodane neverjetnih 15 EUR, upravičenost dodelitve pa bodo morali morebitni zainteresirani še dokazovati. Komisijsko.

Zlobni jeziki opozarjajo, da bo povezano z oddajo vloge posameznemu vlagatelju navrglo vsaj 10 EUR stroškov.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: