Kot so v svojem sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ), začasnega sodnega zadržanja izvrševanja določb zakona o organiziranosti in delu v policiji glede prenehanja položajev v policiji še niso podrobneje proučili, ga bodo pa spoštovali.

Pri ministrstvu so ob zapisali, da se jim zdi pomenljivo dejstvo, da je ustavno sodišče (US) sklep sprejelo s petimi glasovi proti štirim. Le-to je sicer pred božično-novoletnimi prazniki zadržalo izvajanje oktobra sprejetih zakonskih določb. Skladno z njimi bi mandat prenehal približno 130 policijskim vodjem.

US je začasno zadržalo tudi vse sklepe o prenehanju položaja, ki so bili izdani na njegovi podlagi. Na ministrstvu v odzivu še poudarjajo, da je temeljni koncept spremenjenih določb v ureditvi strokovne izbire policistov na položajna delovna mesta.

Na mariborskem Pohorju zaradi pomanjkanja snega s hrvaškimi turisti nimajo težav, popolnoma drugače pa je na drugem koncu Pohorja.

Medtem pa so danes s slovenske policije – in okoliščinam v zvezi s pandemijo covid19 navkljub- sporočili, da je v začetku januarja smučarska sezona na vrhuncu, hkrati pa je to tudi obdobje šolskih počitnic.

Ne samo v Sloveniji, tudi na Hrvaškem, kar precej hrvaških turistov izkoristi za rekreacijo na slovenskih smučiščih. Tudi letos bosta zato dva hrvaška policista pomagala slovenskim kolegom pri njihovem delu.

Več bo znanega po novinarski konferenci, ki bo jutri, 4. januarja 2022, na Rogli, na kateri bodo o skupnem sodelovanju na smučiščih med zimsko turistično sezono bodo spregovorili predstavniki tako slovenske kot hrvaške policije.

(mbo)