Zaradi vetra in megle, predvsem pa zaradi naglega kopnenja snega, je današnja moška slalomska tekma prestavljena, po vsej verjetnosti pa tudi odpovedana.

Le nekaj trenutkov zatem, ko je Reno Fleiss, eden od organizatorjev in oče nekdanje hrvaške reprezentantke Nike, v kamere HRT zatrdil, da je bitka z naravo dobljena, je na sljemensko progo legla gosta megla, ki je samo še povečala težave, ki so jih organizatorji že imeli z vetrom.

Vendar pa obe vremenski nevšečnosti še nista odločilen razlog za trenutno prestavitev tekme na kak drug termin- to je močna odjuga. V samo eni noči naj bi se snežna odeja na zagrebškem prizorišču tekem svetovnega pokala v smučanju stanjšala za približno 10 centimetrov.

Temperature so v še vedno prazničnem Zagrebu trenutno bolj pomladanske. Zjutraj je bilo tam +13°C, zdaj je +8, a tudi rahlo dežuje.

Kot poroča večina hrvaških medijev, možnost, da se tekma za naziv “Snežnega kralja” še obstaja, a je precej “tanka”. To naj bi bila sicer 13. izvedba moškega slaloma za trofejo “Snow Queen Trophy”, kar pa se letos žal verjetno ne bo zgodilo.

FIS je sicer napovedal možnost izvedbe tekme jutri (četrtek), a naj bi to povzročilo nezadovoljstvo smučarjev, predvsem zaradi dejstva, da je v soboto v Adelbodnu na sporedu veleslalom, kar v zgoščenem razporedu seveda povzroča dodaten stres med tekmovalci.

Avstrijski mediji medtem poročajo, da bi slalom vendarle lahko izvedli še danes (sreda). Kot možen začetek prve vožnje v tej varianti omenjajo 20:30. Menda gre za predlog organizatorjev, ki vztrajajo pri izvedbi, FIS pa nasprotno vztraja pri (morebitni) jutrišnji izvedbi.

(mbo)