Kot poroča Reuters, je ameriški nizkocenovni prevoznik Allegiant Air danes potrdil načrte o nakupu 50 novih letal Boeing 737 MAX v vrednosti 5,5 milijarde dolarjev. Nizkocenovnik se že pripravlja na oživitev turizma po pandemiji, prav gotovo pa gre za pomemben signal za druge letalske prevoznike.

Analitiki, ki spremljajo načrte nakupa, so slednje označili za ostro spremembo pristopa hitro rastoče domače letalske družbe, ki se je prej zanašala predvsem na rabljena letala Airbus.

“Omenjena družba je sicer primer ene najmočnejših okrevanj ameriških letalskih družb v zgodovini,” Reuters navaja zapisa analitičarke Sheile Kahyaoglu, ki dodaja, da je “naročilo dokaz turističnih smernic po pandemiji, ki bodo pretežno temeljila na individualnih in ne agencijskih potovanjih.”

Pomenljivo je sicer, da ima prevoznik, ki bo kupil 30 letal 737 MAX 7 in 20 letal 737 MAX 8-200, sedež v Las Vegasu, lahko pa sproži velik interes za nakup te vrste letal znotraj Združenih držav. V naslednjem letu naj bi naročnik prejel 10 letal, 24 v letu 2024 in še 16 leta 2025.

Tudi večji evropski nizkocenovniki pretežno uporabljajo Boeingov model 737.

Sklenitev posla pomeni spodbudo za Boeing, saj sta se najmanj dva ključna kupca med prevozniki na srednjih razdaljah (avstralski Qantas in Air France-KLM) odločila za evropski Airbus. Z omenjenimi letali bo prevoznik povečal število sedežev in v primerjavi s starejšimi Airbusi prihranil približno 20% goriva. Zaradi manj intenzivne uporabe slednjih ta pogosto ne letijo več kot dvakrat na teden.

Allegiant ima v floti v tem trenutku 110 Airbusovih letal A319 in A320, kljub novim Boeingom pa bo letala A320 še naprej kupoval na rabljenem trgu. Približno 50 letal- 20 A320 in 30 A319- bodo zelo verjetno nehali uporabljati v naslednjem desetletju.

Širitev, ki jo naznanja sklenitev posla, hkrati pomeni dokončni znak rasti med “ultra-nizkocenovnimi” prevozniki; ti ponujajo najnižje cene vozovnic v kombinaciji z opcijskimi stroški. Pričakuje se, da bodo po pandemiji COVID-19 prešli v položaj relativne (pre)moči na tržišču.

Kljub temu Allegiant, kot številne druge letalske družbe, izraža negotovost glede cen goriva, težav na trgu delovne sile, prekinitev dobavnih verig ter naraščajočih inflacijskih pritiskov. Tudi zato je mehiški Viva Aerobus že decembra napovedal komercialno zavezništvo z Allegiantom v ponudbi letov na severnoameriški celini.

(mbo)