Kar se pandemije novega koronavirusa tiče, je že tako zmedeno prebivalstvo Slovenije deležno nove biserne izjave, ki jo lahko brez zadržkov dodamo na biserno ogrlico tej enakih. V protislovnost slednje se na tem mestu ne bomo spuščali, počakajmo raje na izvedbo!

Zanjo je poskrbela vodja Posvetovalne komisije za cepljenje in predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Bojana Beović, ki je za pro-vladni medij v (ne)posredni lasti vladajoče stranke SDS izjavila, da “je ena izmed bolj učinkovitih metod je uvedba obveznega in morem posebej poudariti, neprisilnega cepljenja!” 

Kot še poroča Demokracija, Beovičeva pravi, da je vprašanje o obveznem cepljenju sicer vprašanje za pravnike. S strokovnega stališča pa, da bi bilo najboljše v čim krajšem doseči bistveno višjo precepljenost ljudi, starejših od 50 let, saj je pri njih večje tveganje za bolnišnično zdravljenje. “Ena izmed bolj učinkovitih metod v tem primeru bi bila uvedba obveznega in morem posebej poudariti, neprisilnega cepljenja,” v članku še enkrat ponovijo besede Beovićeve.

Izjava, ki je znova razburkala slovensko javnost!

Obvezno cepljenje za druge bolezni je učinkovito, Demokraciji zatrjuje dr. Beovićeva

Da bodo morale druge stroke odgovoriti na vprašanje, kako bi se lahko uvedlo obvezno cepljenje, na kakšnih pravnih temeljih in ali je dopustno obvezno cepiti le eno skupino prebivalstva, drugo pa ne, je še povedala vodja omenjene posvetovalne skupine.

Pri cepljenju- navaja Demokracija- Beovićeva izpostavlja dva pogleda na obvezno cepljenje: po eni strani se v Sloveniji že nekaj časa pogovarjamo o domnevni problematičnosti cepljenja proti covidu-19, ki v stisko spravlja številne državljane, na drugi strani pa v Sloveniji obvezno cepljenje dobro sprejemamo. 

“Na temelju obveznega cepljenja v bistvu v Sloveniji bazira na preprečevanju številnih bolezni. Iz tega stališča bi lahko rekli, da bi lahko bila uvedba obveznega cepljenja uspešna,” še dodaja.

Celoten članek si sicer lahko preberete na sledeči povezavi: https://demokracija.si/fokus/video-dr-bojana-beovic-ena-izmed-bolj-ucinkovitih-metod-je-uvedba-obveznega-in-morem-posebej-poudariti-neprisilnega-cepljenja/