Slalom v Zagrebu prestavljen na jutri, tekmovalci s čarterskim letom v Adelboden

Tekma bo, skladno z dogovorom med FIS in organizatorji “Snow Queen Trophy”, na sporedu jutri zgodaj popoldne, poročajo hrvaški mediji.

V izjavi za javnost je Vedran Pavlek, direktor hrvaške alpske smučarske reprezentance, pojasnil, da je bila proga danes dobro pripravljena in da je tudi veter ponehal še pravočasno, okrog 14. ure. Odjuga je bila sicer nagla, a se prav tako rapidno zdaj proga ohlaja in posledično zmrzuje.

Kar pomeni, da so izpolnjeni vsi predpogoji za jutrišnji slalom; prvi tek bo na sporedu ob 13. uri, drugi ob 16.10. “Čaka nas še dogovor z izvajalci televizijskega prenosa,” je povedal Pavlek.

Smučarji bodo na prizorišče v Švici odleteli s posebnim letom iz Zagreba.

“Za nocoj je napovedano sneženje, temperatura na Sljemenu je trenutno -2 stopinji Celzija in jutri bi moralo biti vse v redu. Ponavljam, ni bilo dovolj potrpljenja s strani predstavnikov FIS. Proga je varna in primerna, dobili smo zeleno luč.

Kar se tiče nezadovoljstva trenerjev; neprimerno je trenerje spraševati za mnenje o možnostih izvedbe. Na Sljemenu ni smuka, nikogaršnje življenje ni v nevarnosti, z izvedbo bi morali poskusiti že danes. Zdaj je, kar je, tekmovanje bomo izvedli jutri. To je naš plan B. Vse se bo prestavilo za dan, smučarji pa bodo v Adelboden poleteli s posebnim čarterskim letom v petek,” je zaključil Pavlek.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: