Pokvarjen in podkupljiv?

Kaj je potem šele Biden?!

Član predsedstva BiH Milorad Dodik je sinoči v zvezi z novimi sankcijami ZDA proti njemu nagovoril medije, tudi Alternativno televizijo (ATV) iz Banja Luke.

Dejal je, da so sankcije skoraj enake prejšnjim, da se “le nekaj dodaja”. Po poročanju določenih bosansko-hercegovskih medijev naj bi ves čas konference brutalno žalil Američane in jih med drugim označil za lažnivce.

Spletni portal Klix.ba tako navaja Dodikovo izjavo, da so “ZDA velike, a tudi veliki lažnivci. Kar počno, je neposredno vmešavanje v notranje zadeve BiH!” Dodal je, da v ZDA nima premoženja, prepoved razpolaganja s premoženjem, ki ga nima in ne premore, pa navadna farsa. “Nimam namena iti v ZDA, bil sem in dobil vtis, da niso zgledna družba,” je dejal.

Politično popolnoma razklana BiH: Hrvati celo brez svojega izvoljenega predstavnika v predsedništvu države.

Dodal je, da “Amerika podpira muslimane”, kot dokaz pa navedel dejanje zunanje ministrice BiH Bisere Turković, ki je že včeraj zjutraj obznanila napoved in uvedbo sankcij. “Američane moti, da je Republika Srbska stabilna in samozadostna, vseeno pa jim je, da v Federaciji BiH že tri leta ni vlade in da Hrvati nimajo svojega legitimno izvoljenega predstavnika,” je še dejal Dodik.

“Proti meni trenutno ne potekajo nikakršni postopki. V preteklosti so obstajali, a jih je sodišče vse po vrsti zavrnilo. Želijo ustvariti državo za muslimane. Neverjetno je, da lahko vlada ZDA toliko laže,” je dodal.

Izrazil je obžalovanje, ker so Američani na seznam sankcij dodali ATV. “Nimam nič z ATV. Nikoli nisem poklical nobenega novinarja nobenega medija, da bi urejal kateri koli medij. ATV se ne bo ugasnil, ampak bo še naprej deloval.”

Za lažnivca je označil tudi ameriškega veleposlanika v BiH Erica Nelsona in visokega predstavnika Christiana Schmidta. “Kar se tiče Američanov- pričakujem, da me bodo ubili. Če se to zgodi, želim povedati, da so to storili Američani s pomočjo Britancev,” je zaključil Dodik.

(mbo)