L’Equipe o Đokovićevih dokazih: To bi lahko zapletlo situacijo

Večina medijev po svetu je povzela nocojšnje pisanje francoskega L’Equipa, enega vodilnih svetovnih športnih dnevnikov. Ta je objavil fotografijo Novaka Đokovića, na kateri je razvidno, kako pozira ob prejemu nagrade za najboljšega športnika leta, posneta pa je bila 18. decembra v Beogradu.

Spomnimo: Đoković je trenutno v sprejemnem centru za priseljence v Melbournu, potem ko so mu ob prihodu na letališče v Avstraliji odvzeli vizum, bolj zgodaj danes pa je bilo objavljeno, da je Đoković zbolel za koronavirusom 16. decembra.

Objava L’equipa se po svetovnem spletu širi kot požar.

Navedba sodišča kaže, da je bil Đoković pozitiven na testu 16. decembra, 14 dni pozneje pa da “v zadnjih 72 urah ni imel vročine ali respiratornih simptomov covida”. Ali je Đoković tisti dan opravil test ali je že prejel pozitiven rezultat, ni navedeno.

Đokovićeva ekipa trdi, da je prav zaradi tega pozitivnega testa lahko vstopil v Avstralijo na podlagi zdravniške izjeme od cepljenja.

Neprijetna kronologija, ki Đokoviću ni v prid.

Francoski L’Equipe piše, da zdaj obstaja utemeljen razlog, da njegovo pritožbo pristojno sodišče zavrže prav zaradi omenjenih časovnih nejasnosti glede datuma pozitivne ugotovitve, pa tudi igralčevih dejavnosti po tem. Đoković se je 17. decembra brez maske v Beogradu udeležil tudi slovesnosti v čast mladim srbskim športnikom.

Objava pozitivnega testa iz srede decembra bi torej njegov položaj lahko dodatno poslabšala, v ekipi srbskega zvezdnika pa so pričakovali ravno nasprotno.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: