Kitajski Žengžu zaradi vse več primerov COVID-19 prekinil pouk in zaprl šole

Šole v glavnem mestu osrednje kitajske province Henan z današnjim dnem (10.1.) prekinjajo pouk in ga selijo na splet, je pozno sinoči poročala kitajska vladna tiskovna agencija Xinhua. Glavni razlog je učinkovito preprečevanje morebitnega ponovnega izbruha in širjenja epidemije COVID-19, so včeraj sporočile lokalne oblasti.

Iz mestnega štaba za preprečevanje in obvladovanje COVID-19 so sporočili, da bodo od ponedeljka vrtci, osnovne in srednje šole v mestu zaprli svoje kampuse, za študente pa bodo uvedli spletno obliko poučevanja. Prav tako morajo ne-spletno poučevanje prekiniti vse ustanove za izvenšolsko usposabljanje.

Mesto je pozvalo vse službe, vključno s strankarskimi in državnimi organi na vseh ravneh, pa tudi podjetja in javne ustanove, naj dosledno izvajajo vse ukrepe za preprečevanje in obvladovanje epidemije ter število potrebnega osebja omejijo na minimum.

Strežba v restavracijah in drugih gostinskih podjetjih ni dovoljena, enako pa ne velja za naročeno, tako imenovano to-go hrano.

Provinca je v petek poročala o 43 novih lokalno prenosljivih primerih COVID-19, od tega jih je bilo 24 zabeleženih v Žengžuju, poroča kitajska nacionalna zdravstvena komisija. Mesto sicer šteje slabih 8 milijonov prebivalcev, metropolitansko območje pa skoraj 5 milijonov več.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: