Ključnik #BareShelvesBiden osvaja Ameriko!

Russia Today poroča o novem spletnem trendu, ki “osvaja” Ameriko (ZDA). Gre za naslovno omenjeni ključnik, s katerim sleherniki sodržavljane opozarjajo na trgovinsko pomanjkanje ponudbe oz. prazne police trgovskih centrov. Za slednje konzervativci že krivijo ameriškega predsednika Bidna.

#BareShelvesBiden je tako postal ena izmed najbolj priljubljenih političnih tem na spletnem omrežju Twitter. Dobavne verige so v ZDA prekinjene že kar nekaj časa, Američani pa kar tekmujejo v objavljanju fotografij praznih polic supermarketov.

Jezni uporabniki družbenih omrežij za težave z oskrbo krivijo predsednika Joeja Bidna in ni jih malo, ki pravijo: “Počutim se, kot da sem v državi tretjega sveta.”

Vladne službe zdaj za novo nastalo gibanje krivijo Jacka Posobieca, vidnega konservativnega vplivneža in komentatorja družbenega dogajanja, ki naj bi vodil kampanjo na družbenih omrežjih in spodbudil Bidnove kritike k objavljanju fotografij.

Bidnovi podporniki so na kampanjo odgovorili z objavljanjem fotografij polno založenih polic v lokalnih supermarketih in trditvami, da je do podobnega pomanjkanja prišlo tudi za časa predsednikovanja Donalda Trumpa.

Liberalno usmerjena komentatorka Caroline Orr Bueno je celo namignila na zlorabo umetne inteligence; hashtag naj bi kreirali, spremljali in potencirali z uporabo za to prirejenih algoritmov.

ZDA že vse od Bidnove inavguracije (januarja 2021) pestijo težave z dobavno verigo, dvigom cen goriva in visoko inflacijo.

Prejšnji teden je tako Biden izjavil, da je spoznal, da se je cena mesa v ZDA tako močno dvignila, šele potem, ko se je družinski prijatelj pritožil, da zdaj stane “več kot 5 dolarjev za funt mesa za hamburger”.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: