Bilo bi bizarno, če ne bi bilo tako pogosto in če ne bi povzročali hudih prometnih nesreč. Prav tako ni jasno, zakaj se je Slovenska tiskovna agencija ob plasmaju novice odločila, da že v naslovu zataji poreklo prevoznika?!

Kaj se je torej zgodilo? Prometne policiste so vozniki v minuli noči obvestili, da po dolenjski avtocesti vozi avtobus, ki mu na eni od zadnjih dveh osi manjka levo kolo. Ko so ga ustavili, 32-letni voznik s Kosova ni znal zadovoljivo pojasniti, zakaj nima kolesa.

Zaradi kršitev zakona o motornih vozilih so policisti vozniku izrekli 400 evrov kazni, postopek pa bodo uvedli tudi zoper pravno osebo, pri čemer je predpisana globa 2000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Fotografija je simbolna.

Najhujša nesreča se je prevoznikom s Kosova primerila 25. julija lani, ko je v prometni nesreči na avtocesti pri Slavonskem Brodu na vzhodu Hrvaške umrlo najmanj deset ljudi. Še 45 se jih je poškodovalo, od tega 15 huje. Avtobus kosovske registracije je takrat nekaj po 6. uri zjutraj zdrsnil s ceste in se prevrnil. Bojda zaradi utrujenosti voznika, ki naj bi zaspal.

Pomenljivo: Kosovo izročitve voznika ni zahtevalo, tamkajšnji mediji pa so kasneje sporočili, da je bil leta 2017 že pridržan, saj so v tovornem prostoru avtobusa, s katerim je upravljal, našli kar 20 kg kanabisa, iz katerega izdelujejo hašiš.

(mbo)