Poslednji Janšev poskus podrejanja države pred volitvami? DS bi se lahko na poziv vlade odpovedal vložitvi veta na zakone o nujnih ukrepih

Državni svet (DS)- po mnenju velike večine vedno manj potrebno zakonodajno telo- bi se lahko v prihodnje odpovedal možnosti vložitve veta na sprejete zakone o nujnih ukrepih, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Kot predvidevajo predlagane spremembe poslovnika DS, bi državni svetniki na poziv vlade odločali o sklepu, da o tovrstnem zakonu ne bodo zahtevali ponovnega odločanja državnega zbora.

Mandatno-imunitetna komisija DS je namreč pripravila pobudo za sprejem sprememb in dopolnitev poslovnika DS. Na včerajšnji seji je komisija sklenila, da pobudo posreduje vsem interesnim skupinam v DS ter se nato opredeli do njihovih pripomb in predlogov.

Komu služi država Slovenija?

Predlagane spremembe se nanašajo tudi na ureditev imunitete državnih svetnikov. Te temeljijo na spremembah poslovnika DZ, ki so jih poslanci sprejeli julija lani, in uvajajo razlikovanje med predhodnim in naknadnim odločanjem o imuniteti državnih svetnikov.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: