Trumpovo družbeno omrežje Truth Social bo kmalu aktivno

Ko sta Facebook in Twitter palec v smeri Donalda Trumpa obrnila navzdol in mu prepovedala uporabo svojih družbenih omrežij, je prejšnji ameriški predsednik izgubil svoja najljubša komunikacijska kanala. Predvsem na Twitterju je z milijoni sledilcev in oboževalcev dnevno delil najpomembnejše informacije in misli.

Trump se je po izobčenju s strani omenjenih omrežij odločil ustanoviti svoje lastno družbeno omrežje; če kaj, ga na njem nikoli ne bodo utišali ali z njega izgnali. Načrt za zagon družbenega omrežja Truth Social, ki ga je razvila Trump Media & Technology Group (TMTG), je bil tako uradno objavljen pred nekaj meseci, ob najavi pa je Trumpov sin Eric dejal, da bo novo omrežje izražanje svojih razmišljanj in čustev omogočalo prav vsem.

Poudaril je tudi, da bo eden od njihovih prednostnih ciljev boj proti ti. Big Tech podjetjem; tehnološkim velikanom, ki imajo največji vpliv in nadzor nad internetnim prostorom in omrežji, kot je seveda Facebook.

Truth Social bi, po do sedaj objavljenih smernicah in podobah, moral biti podoben Trumpovemu najljubšemu omrežju- Twitterju. Možna bo objava statusov in drugih vsebin, uporabniki pa bodo lahko spremljali tudi aktualne teme, poroča svetovni splet.

Trump ima veliko oboževalcev na obeh straneh Atlantika.

Kdaj naj bi bilo omrežje na voljo vsem uporabnikom, ni znano in tudi še ni bilo uradno napovedano. Prejšnji teden pa so številni mediji na podlagi dostopnih informacij in podatkov iz Applove trgovine App Store sporočili, da se bo to najbrž zgodilo 21. februarja letos.

Vsi Trumpovi oboževalci- pa tudi tisti, ki zgolj iščejo bolj alternativno omrežje, ki bi jim omogočilo več svobode govora (analitiki pričakujejo prav to!)- bi lahko prišli na svoje že čez nekaj več kot mesec dni. A je to šele prvi korak TMTG pri osvajanju medijskega trga, saj po družbenem omrežju načrtujejo tudi naročniško video storitev, ki bo vključevala novice, zabavne vsebine in podcaste.

Trump ima veliko oboževalcev v ZDA, pa tudi zunaj meja Amerike, in nadvse zanimivo bo videti, koliko se jih bo prijavilo, a tudi aktivno uporabljalo Truth Social.

(mbo)

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: