Španski premier Sanchez: Bolezen je treba obravnavati kot endemično! Nekdanji svetovalec hrvaške vlade Lauc: Demontirajmo koronafašizem!

Začimo s torkovo tiskovno konferenco Svetovne zdravstvene organizacije (WHO)! “Različica koronavirusa OMIKRON je na dobri poti, da okuži več kot polovico Evropejcev, covid-19 pa se še ne sme obravnavati kot endemična bolezen,” so nam sporočili.

“V Evropi je bilo v prvem tednu leta 2022 potrjenih več kot sedem milijonov novih okužb s koronavirusom, kar je dvakrat več kot pred dvema tednoma,” je novinarjem še povedal generalni direktor WHO za Evropo Hans Kluge.

“Pri tej stopnji Inštitut za zdravstvene meritve in ocene napoveduje, da bo več kot 50 odstotkov prebivalstva v regiji v naslednjih šestih do osmih tednih okuženih z omikronom,” se je Kluge skliceval na podatke Raziskovalnega centra univerze v Washingtonu.

Zakaj? Najbrž je bila tiskovna konferenca odgovor na ponedeljkovo izjavo španskega premierja Pedra Sancheza, ki je dejal, da je “morda napočil čas, da spremenimo način spremljanja pandemije in uporabimo metodo, podobno spremljanju gripe, saj je umrljivost močno padla”.

H koncu testiranja vsepovprek zdaj poziva tudi španska vlada!

“To bi pomenilo,” je dodal Sanchez, “da se bolezen obravnava kot endemična in ne pandemična; da torej ne zabeležimo vsakega primera okužbe in ne testiramo vseh ljudi s simptomi!”

Za konec “koronafašizma” tudi odstavljeni svetovalec hrvaške vlade Lauc

Na povedano se je navezal hrvaški znanstvenik in odstavljeni svetovalec hrvaške vlade Gordan Lauc, ki je preko spletnega omrežja Facebook pozval k “demontaži koronafašizma, preden bo prepozno”.

»Po vsem, kar smo videli do sedaj, se tudi na Hrvaškem ponavljajo rezultati iz Južne Afrike in Velike Britanije; dogaja se popolnoma enako kot na Danskem ali v Črni gori. Veliko število ljudi, pri katerih PCR test potrdi virus v nosu, hkrati ne povzroči velikega števila hudo bolnih. Če ne bi testirali, sploh ne bi opazili, da imamo kataklizmično epidemijo,” je zapisal Lauc.

Demontirajmo koronafašizem, preden bo prepozno, poziva odstavljeni svetovalec hrvaške vlade.

“Tako mislijo številni znanstveniki in strokovnjaki, žal pa so mediji ta sporočila popolnoma cenzurirali in poleg tega ostro napadali tiste znanstvenike in strokovnjake, ki so to poskušali javno povedati. Da je ta izjava postala glavna novica v Združenem kraljestvu, kaže, da se razpoloženje javnosti očitno spreminja, zato upam, da to napoveduje dokončni konec tega velikega cirkusa,” je sklenil hrvaški znanstvenik.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Website Built with WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: