Preiskovalna komisija, ki na zahtevo opozicije preiskuje z epidemijo covida-19 povezane vladne ukrepe od nastopa aktualne vlade do marca letos, danes vnovič pričakuje predsednika vlade Janeza Janšo, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Janša je na nekatera vprašanja komisije, ki jo vodi Robert Pavšič iz LMŠ, odgovarjal že oktobra in novembra, ko je med drugim pojasnjeval delo njegove vlade in sprejemanje odločitev o hitrem testiranju na novi koronavirus. Zaslišanje premierja, udeležbo katerega so za STA potrdili v njegovem kabinetu, pa bodo nadaljevali danes.

Fotografija je simbolna. (photo by Karolina Grabowska on Pexels.com)

Na zaslišanje je vabljen tudi Klemen Nicoletti, eden izmed lastnikov podjetja Majbert Pharm. Njegovo podjetje je Sloveniji dobavilo prve večje količine hitrih antigenskih testov za množično testiranje na okužbo z novim koronavirusom.

Za mnoge teh testov se je kasneje izkazalo, da niso ustrezni, je pa res, da so bili nabavljeni za precej nižjo ceno, kot je to običajno pri takih poslih, kar odpira dodatna, vedno nova vprašanja o interesih v ozadju.

(mbo)