Potem ko je nizkocenovnik Wizz Air začasno prekinil lete iz Ljubljane na belgijsko letališče Charleroi, ki velja za bruseljsko letališče za nizkocenovnike, se je zdaj odločil, da s 4. februarjem začasno prekine tudi lete na londonski Luton. Te bo po napovedih obnovil z začetkom poletne sezone konec marca, poroča portal Ex-Yu Aviation, prenaša pa Slovenska tiskovna agencija (STA).

Wizz Air je sicer lete med Ljubljano in londonskim Lutonom po več kot letu in pol premora zaradi epidemije covida-19 vzpostavil sredi lanskega decembra, po dobrem mesecu in pol pa jih bo spet prekinil. Bo pa slovensko in britansko prestolnico še naprej povezoval Easyjet, ki leti na letališče Gatwick, a bodo tja leteli zgolj enkrat na teden, še poroča STA.

Promet na londonskih letališčih je tako rekoč obstal.

STA dodaja, da so bili pred epidemijo covida-19 leti v London eni bolj zasedenih ter da je bilo iz Ljubljane mogoče leteti na vsa londonsko letališča – Heathrow, Gatwick, Luton in Standsted. No, med londonska letališča vsekakor štejemo tudi London City Airport (ki se ob Heathrowu edini nahaja znotraj ti. Greater Londona in je pravzaprav najbližji središču Londona) in London- Southend. Prvi je imel v predkoronskem obdobju nikakor nezanemarljivih 5 mio potnikov prometa, drugi je prav tako že presegel 2 mio potnikov.

Ryanair dobesedno oklestil Zagreb

Kakor koli; nedavno je podobno, a še bolj obsežno krčenje prometa, doletelo tudi zagrebško letališče dr. Franjo Tuđman (nekdanji Pleso). Od začetka januarja do začetka februarja so prav tako suspendirali lete na letališče Charleroi, k temu pa dodali še lete za Sofijo, Dusseldorf, Frankurt (Hahn), Karslruhe, Memmingen, Neapelj, Oslo, Malmo, Basel, Manchester in Podgorico.

Za zajeten seznam pa ni odgovoren Wizz Air, ampak njegov starejši in bolj znani brat- Ryanair.

Irskemu prevozniku namreč v času svetovne pandemije ni uspelo pritegniti dovolj potnikov na svoje proge, večja težava za samo letalsko družbo pa je zelo slab donos, kar potrjuje tudi spletna stran letalske družbe, kjer lahko kupite vozovnice za 10 evrov v eno smer tudi dan ali dva pred letom, kar je morda dobro za potnika, za letalsko družbo pa ne, je že pred časom pisal portal Croatian aviation.

Prizemljeni so malodane vsi prevozniki, ne samo nizkocenovniki.

Kot so še poročali svetovni mediji, je nizkocenovni letalski prevoznik zato že znižal svoje poslovne ocene za tekoče poslovno leto, zdaj pa- zaradi širjenja seva omikron in s tem povezanimi ukrepi za omejitev potovanj – pričakuje še večje izgube .

Ryanair za poslovno leto, ki bo trajalo do konca marca 2022, napoveduje neto izgubo med 250 in 450 milijoni evrov. Pred tem je pričakoval od 100 do 200 milijonov evrov izgube.

Letalska družba je v četrtek sporočila, da bo letos prepeljala manj kot 100 milijonov potnikov. Ti podatki bodo seveda v veliki meri odvisni od nadaljnjega poteka pandemije, pravijo. Ryanair je januarja zmanjšal število letov za 33 odstotkov, za lete za februar in marec pa se še ni odločil.

Družba je povedala, da bo več o vplivu omikronske obremenitve na evropske omejitve potovanj znanega 31. januarja, ko bo objavila svoje poslovne rezultate za tretje četrtletje.

(mbo)