Podjetje Gen-I je lani ustvarilo 3,4 milijarde evrov prihodkov in 71 milijonov evrov dobička, je danes povedal bivši predsednik uprave Robert Golob, ki je naznanil, da je umaknil svoje soglasje za nadaljnje vodenje trgovca z elektriko.

Gen-I je v 2021 posloval rekordno, je na današnji novinarski konferenci v ljubljanski Festivalni dvorani izpostavil Golob, ki je novembra lani ostal brez soglasja za nov mandat. Družbeniki se namreč niso uspeli dogovoriti o novi upravi, začasno vodstvo naj bi imenovalo sodišče. Po dveh predlogih bi družbo še naprej vodil Golob, po enem pa Martin Novšak, poroča Slovenska tiskovna agencija (STA).

Toda Goloba v upravi ne bo. Kot pravi, se podaja na novo dogodivščino. Podrobnosti danes ne razkriva, je pa povedal, da se je izpraznilo mesto predsednika stranke Z.dej, ki jo je ustanovil Jure Leben. Potrdil je, da bo kandidiral na sredinem kongresu stranke Z.Dej, drugih podrobnosti pa ni želel razkrivati. Vse ostalo bodo namreč na kongresu najprej slišali člani stranke Z.Dej, je povedal, saj da je to edino pošteno.

Dodal je, da je to ključna razlika med politiki, ki se radi pohvalijo s tem, kaj bodo storili, in med njimi iz realnega sveta, ki se raje pohvalijo s tistim, kar so uspeli narediti in deliti z drugimi. Golobu za lani pripada tudi nagrada, ki naj bi jo v celoti podaril humanitarnim organizacijam.

Kot usmeritev svojega delovanja v politiki je navedel zeleno in digitalno ter vlaganje v ljudi. Meni, da je treba spremeniti politično kulturo v državi, saj brez spremembe politične kulture ne more biti spremembe v državi. Jeza in strah vodita samo v pogubo, to velja tako za posameznika in tudi za državo, je še dejal Golob.

Avtor fotografije: Tamino Petelinšek, STA. https://servis.sta.si/fotoservis/1105934

Kot na svoji spletni strani poroča MMC RTV Slovenija, pa je Golob tudi povedal, da bi bilo lepo, da bi enako kot uspeh Gen-i-ja tudi uspeh države temeljil na pozitivni politični kulturi in na znanju upravljavcev te države.

Med drugim je izpostavil kulturo vrlin in ravnovesje oziroma združevanje na videz nemogočih ciljev, kar da je uspelo tudi družbi Gen-I. Kot ključno je tako izpostavil prizadevanja za to, da imaš lahko hkrati najvišji BDP, najnižje cene življenja, najvišje plače državljanov in nič dolga. “Si predstavljate, kakšna država bi to bila,” je še vprašal, še navaja MMC.

(mbo)