Število izgubljenih sedežev je relativno majhno v primerjavi z odpovedanimi leti Ryanaira, ki jih je bistveno več.

Zaradi zmanjšanega povpraševanja je nemški Eurowings že v začetku novega leta drastično zmanjšal število letov na zagrebško letališče. Z vidika obsega zračnega prometa na Hrvaškem in v regiji predstavljata januar in februar sicer malodane tradicionalno najslabša meseca v letu, že tretje leto zapored pa na povpraševanje dodatno vpliva pandemija koronavirusa v Evropi in svetu.

Hrvaški mediji so zato pripravili podroben pregled začasno ukinjenih povezav, največji delež slednjih pa ne beleži nemški, pač pa irski nizkocenovnik.

Na liniji Stuttgart- Zagreb- Stuttgart je Eurowings zadnji let opravil 9. januarja letos, do 7. februarja pa med obema mestoma ni rednih letov. V omenjenem obdobju je bilo tako odpovedanih 14 povratnih letov, kar skupaj predstavlja kar 4.368 sedežev manj.

Podobno je na smeri Köln- Zagreb- Köln, ki jo sicer redno vzdržujejo, obratuje pa dvakrat na teden. Vendarle je odpovedanih kar 10 tedenskih povezav, kar je 3120 sedežev manj od načrtovanega.

Do začetka pomladi bo zagrebško letališče pretežno samevalo.

Letala na liniji Düsseldorf- Zagreb so nazadnje letela pred koncem lanskega leta in sicer 28. decembra 2021, vsi leti za januar in februar 2022 pa so bili odpovedani. Prvi naslednji let je napovedan prvega marca, ob pričetku meteorološke pomladi. Izguba v 17 preklicanih rotacijah šteje še 6120 sedežev manj.

Z nastopom zimskega voznega reda naj bi začela obratovati linija Praga- Zagreb, a se to vseeno ni zgodilo. Eurowings je začetek obratovanja že večkrat podaljšal, prvi let je zdaj napovedan za dan žena, 8. marca. Odpovedanih je bilo skupno 6 rotacij, načrtovanih za januar in februar, kar pomeni dodatnih 1.872 sedežev manj.

Končni rezultati so malodane porazni: Eurowings je v obdobju od začetka leta do marca zgolj na štirih mednarodnih linijah odpovedal skupno 47 povratnih letov , kar pomeni, da je Zagreb izgubil kar 15.480 sedežev, v svoji primerjalni analizi navaja spletni portal Croatian Aviation.

Letalo nemškega prevoznika Eurowings ob vzletu z zagrebškega letališča.

Ryanair po obrazcu 12+4+5

Število izgubljenih sedežev je vendarle relativno majhno v primerjavi z odpovedanimi leti Ryanaira, ki jih je bistveno več, pa piše zagrebški Jutarnji list. Irski letalski prevoznik je namreč v obdobju od začetka januarja do konca februarja z odpovedanimi leti na mednarodno letališče Zagreb in z njega iz prodaje umaknil več kot 45.000 sedežev.

Spomnimo: najprej je odpovedal 12 povezav, temu pa kasneje dodal še 4. Podjetje je zdaj uvedlo dodatne spremembe in do začetka marca začasno ukinilo še pet mednarodnih linij iz svoje baze v Zagrebu. Iz Zagreba tako do začetka marca ne bo moč poleteti do Dusseldorfa (Weeze), Frankfurta (Hahn), Neaplja, Osla (Torp) in Sofije.

Ryanair klesti lete, kjer koli je to mogoče.

Potnikom so bila sredi januarja v večernih urah poslana obvestila o odpovedanih letih, v katerih je jasno navedeno, da niso upravičeni do odškodnine v skladu s predpisi EU 261. Seveda je letalski prevoznik potnikom ponudil brezplačno spremembo datuma ali vračilo denarja, večjo težavo pa predstavlja dejstvo, da do večine letališč/mest, ki jih zadevajo odpovedi, iz Zagreba ni moč neposredno leteti s kakšno drugo letalsko družbo.

Z odpovedjo letov na petih omenjenih linijah bo Ryanair februarja beležil 88 povratnih letov manj z zagrebškega letališča, posledično se bo število ponujenih sedežev zmanjšalo za 15.840.

(mbo)